2024. április 29. 01:26

KezdőlapERCMég évekig az ERC naptárban marad a Barum Rally

Még évekig az ERC naptárban marad a Barum Rally

-

A Barum Rally az egyik legnépszerűbb verseny az ERC naptárban, és már eddig is hosszú időre visszanyúló Eb történelme még legalább két évvel fog gyarapodni. 

A cseh Barum Rally 1984 óta az ERC naptár része, csupán 2020-ban nem lett megrendezve a világjárvány miatt.  

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Az évek során pedig igen népszerű verseny lett a versenyzők és a szurkolók körében is, így igen örömteli hír, hogy bár az ERC 2024-es naptárja még csak most alakul, biztosan helyet kap a zlíni verseny, ahogy 2025-ben is. 

„A Barum Rally népszerűsége, a látványosság és a hatalmas kihívás, valamint az esemény hatalmas mérete továbbra is biztosítja a verseny helyét az ERC naptárban – mondta Ian Campbell, az ERC menedzsere. – Fantasztikus hír, hogy tudjuk, hogy számíthatunk erre az eseményre, amikor benyújtjuk jóváhagyásra a 2024-es naptárt, de még jobb hír, ha tudjuk, hogy régóta fennálló partnerségünk legalább 2025-ig, és remélhetőleg tovább is kiterjed. Várjuk, hogy a szervezőcsapattal együtt dolgozhassunk, hogy a jövőben még nagyobb és jobb legyen a rally.”

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy továbbra is helyünk lesz a Rally Európa-bajnokság naptárában – mondta Jan Regner, a Barum Rally igazgatója. – Mindent beleadtunk, hogy idén egy nagyon jó rendezvényünk legyen, és egy kétéves szerződés a jutalom minden önkéntes szervezőcsapatunknak és soksportbírónak, akik idejüket áldozták az esemény megvalósítására. Nélkülük ez nem lenne lehetséges. Szeretnénk köszönetet mondani a Continental Barumnak, ami 52 éve támogat minket, Zlín régiónak, Zlín városának, a Nemzeti Sportügynökségnek és a WRC Promóternek, hogy lehetőséget biztosítottak számunkra, hogy a jövőben is megmutassuk potenciálunkat. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy 40 éve az ERC-ben lehetünk, és még hosszabb ideje a Continental Barum a fő partnerünk, ez a két dolog, amire nagyon büszkék vagyunk.” 

Friss