2024. április 28. 10:27

KezdőlapERCNagy Attila is visszatér az ERC-be a Rally Hungaryn

Nagy Attila is visszatér az ERC-be a Rally Hungaryn

-

Hangodi Bendegúz navigátora a IV. Rally Hungaryn Nagy Attila lesz, aki így a Peugeot 208 Rally4-gyel tér vissza az Európa-bajnokság körforgásába.

A Kanári-szigeteken elszenvedett baleset után Csomós Miklós mellé Bán Viktor ült be amikor a Róma Rallyn folytatták az ERC programot. Nagy Attilának időre volt szüksége, hogy újra versenyautóba üljön. Ez a WHB Győr Rallyn megtörtént, Cseh Vilmos navigátoraként versenyzett újra Nagy Attila. A rally jól sikerült, jó hangulatban, felszabadultan autózva értek célba, így a következő lépcsőfok előtt is megnyílt az út.

Az ERC visszatérés kisebb kategóriában, az RC4-ben történik, és sajnos egy navigátortársat kell helyettesíteni egy korábbi baleset miatt.

foto: Hangodi Bendegúz
„A Római futamon, a szombati első versenynap 4. gyorsasági szakaszán nekicsúsztunk a padkának az autó jobb oldalával, amiben megsérült az autó és az aznapi versenyzést kénytelenek voltunk feladni. Ám nemcsak az autó sérült meg, hanem Laci is megütötte magát. A versenyt ugyan végigcsináltuk, mert a csapat összerakta az autót, így vasárnap végigmentünk becsületből. A verseny után azonban Lacinak a sérülése nem javult, ami a mai napig is nehezíti az életét. Így a várva várt magyar futamon nem tudunk együtt menni. Nagyon köszönöm neki a munkát és energiát, amit ebbe az évbe belerakott.
Az idei utolsó ERC-s megmérettetésre Nagy Attila fog nekem navigálni és segíteni. Nagyon köszönöm neki, hogy elvállalta és a háttércsapatnak is köszönöm, hogy létre tudott jönni ez a kollaboráció” – írta Hangodi Bendegúz a közösségi oldalán.
A duó első éles versenyére nem kell várni a Rally Hungary-ig, tesztversenyként elindulnak a Diósgyőr Ralln, hogy maximálisan fel tudjanak készülni az utolsó Európa-bajnoki futamra, a Rally Hungary-ra!
Nagy
foto: Csomós Mixi

Friss