2024. április 28. 05:25

KezdőlapERCVincze Ferenc szeretne 2024-ben több ERC versenyen indulni

Vincze Ferenc szeretne 2024-ben több ERC versenyen indulni

-

Vincze Ferenc szerint nagyon fontos volt, hogy már a Rally Hungary előtt bebiztosítsa idei bajnoki címét, így többet kockáztatva tud versenyezni a Rally Hungaryn az ERC sztárjaival, a jó szereplés pedig megalapozhat egy több versenyből álló 2024-es Eb szezont is. 

Vincze Ferenc 2019-ben szerezte meg első magyar bajnoki címé Igor Bacigál navigálásávalt, majd egy évvel később harmadik lett az ORB-ben, a 2021-es szezont azonban kénytelen volt kihagyni és csak a Szilveszter Rallyn indult, melyet megnyert Németh Gergely mellett. Tavaly ismét teljes szezonban állt rajthoz itthon és csupán Mads Ostberg tudta megelőzni a bajnokságban, idén azonban már Németh Gergelyt Percze Nándor váltotta a jobb1-ben és újra bajnok tudott lenni. 

A 32 éves pilóta szerint nagyon fontos volt, hogy már Győrben bebiztosítsa bajnoki címét, hogy a Rally Hungaryn nagyobb kockázatot vállalva már az ERC sztárjaival harcoljon. 

“Fontos volt, hogy már a Rally Hungary előtt bebiztosítsam a bajnoki címet, hogy a Rally Hungaryn már tét nélkül tudjak támadni – mondta Vincze Ferenc az ERC hivatalos oldalának. – A második versenytől kezdve vezettük a magyar bajnokságot, és mindent annak rendeltünk alá, hogy bajnokok legyünk. Néha emiatt lassabban kellett vezetni, mert nem akartunk felesleges kockázatot vállalni. Most elértük célunkat, a bajnoki cím birtokában pedig a Rally Hungaryn nagyobb kockázatot tudunk vállalni.” 

Fotó: MGR Images

Vincze 2019-ben már szakaszokat tudott nyerni és vezetni is tudta a Rally Hungaryt, azonban defekt, majd műszaki hiba miatt végül a célba nem tudott érni. 2020-ban motorhiba miatt már az első szakaszon kiesett. 

Idén a skodás pilóta ismét kész fokozni a kockázatvállalást a Rally Hungaryn, és egy jó eredménnyel megalapozná a 2024-es Eb szereplést is. 

“Nyilván nem szeretnénk hülyeséget csinálni a Rally Hungaryn, de készek vagyunk több kockázatot vállalni, és meglátjuk, hogy úgy mire leszünk képesek. Szeretnénk összehasonlítani gyorsaságunkat az ERC sztárokkal, ehhez azonban nagyobb kockázatra van szükség. 2024-ben szeretnénk több ERC futamon indulni, de ehhez keményen kell dolgoznunk, mert nincs elég költségvetésünk. Ahhoz, hogy ezt sikerüljön megalapozni szükség lenne egy erős eredményre a Rally Hungaryn.” 

A Rally Hungaryt október 6-8. között rendezik az ERC és a HUMDA Országos Rally Bajnokság szezonzárójaként. 

Friss