back to top
2024. július 23. 09:52

KezdőlapERCHerczig Patrik: Újra szilárd talajon

Herczig Patrik: Újra szilárd talajon

-

Több mint egy év szünet után versenyez ismét aszfaltos pályákon Herczig Patrik és Varga Kristóf. A Herczig ASE versenyzői a Diósgyőr Rallyn frissítik fel a tudásukat az aszfalttal borított gyorsaságikon, azzal a céllal, hogy a következő hétvégén a IV. Rally Hungaryn minél jobb eredményt érjenek el az ERC Junior kategóriában.

Egy versenyt, még ha csak tesztfutam is, mindig komolyan kell venni. Tudja ezt Herczig Patrik is, ezért a Hungarian Motorsport Academy versenyzője az elmúlt hétvégén Kiskunlacházán tette meg az első installációs köröket a Peugeot 208 Rally-gyel.

„Tavaly a Barum Rallyn versenyeztünk utoljára aszfalton, ezért úgy gondoltuk, hogy a kiskunlacházai 30 kilométer jó bemelegítés lesz, és az alapbeállításokat is megkeressük a Diósgyőri versenyre. A körülmények éppen tökéletesek voltak. Reggel és délelőtt esett az eső, így vízen is tudtunk menni, utána kicsit száradt, ami után felemás, picit nedves pályán is gyakoroltunk, a végén pedig teljesen szárazon is megtettünk néhány kilométert. Rugót is cseréltünk, a stabilizátorokon és a gátlókon is állítottunk, nagyon jó volt” – idézte fel Patrik a tesztverseny előtti teszteléssel töltött napot.

Herczig Patrik
Fotó: Sári Péter

Ezek után nem meglepő, hogy a Diósgyőr Rallyn bármilyen időjárás megfelelne a duónak, a lényeg az, hogy versenyezhessenek.

„Ha esik, annak is örülünk, mert a vizes kilométerek mindig jól jönnek. Ha száraz lesz a pálya az sem baj, a lényeg, hogy újabb 80 kilométert versenyezhetünk, ami egy hosszabb tesztnek megfelelő távolság. A program nem lesz annyira szoros, lesz időnk a körök közt az elemzésre, Kristóffal is át tudjuk beszélni az itinert. Az ellenfelekkel nem foglalkozunk, ez a két nap a tesztről szól, az a legfontosabb, hogy minél jobban felkészüljünk a Rally Hungary-ra. Ha foglalkozunk az időkkel, akkor az csak abban a tekintetben lesz érdekes, hogy magunkhoz képest tudunk e javítani, illetve megnézzük, hogy a beállításváltozáskra hogyan reagál az autó, és ez miként hat a tempónkra” – magyarázta a szakmai szempontokat Herczig Patrik, aztán az emocionális részre is kitért.

„Diósgyőrben imádják a Rallyt, ráadásul az ORB2 és ORB3 bajnokavatója lesz ez a verseny, így arra számítok, hogy sokan jönnek majd el a pálya mellé. A szurkolók pedig mindig örömmé teszik a versenyzést, örülünk, hogy megint találkozhatunk velük.”

Herczig Patrik
Fotó: Sári Péter

Friss