2024. április 27. 23:50

KezdőlapERCMcErlean: Örömmel térek vissza a Rally Hungaryre, ahol az ERC-ben debütáltam

McErlean: Örömmel térek vissza a Rally Hungaryre, ahol az ERC-ben debütáltam

-

Josh McErlean 2020-ban a Rally Hungaryn debütált az ERC mezőnyben, és idén egy jó eredmény reményében ismét visszatér Nyíregyházára. 

Josh McErlean 2020-ban a 11. helyet szerezte meg a Rallyn Hungaryn, amikor első alkalommal indult ERC futamon. Az Ír Motorsport Rally Akadémia tagja és a Hyundai Motorsport Ügyfél Programjában is szereplő versenyző hétvégén visszatér Nyíregyházára, azonban már egy jobb eredményben bízik. 

“Nagyon hosszú idő telt el, mióta a Barum Rallyn utoljára versenyeztünk – mondta Josh McErlean az ERC hivatalos oldalának. – Éppen ezért nagyon örülök, hogy idén visszatérhetek arra a versenyre, ahol korábban először indultam Eb futamon. A Rally Hungary egyike a hatalmas kihívást jelentő versenyeknek, az utak folyamatosan változnak verseny közben, ráadásul az időjárás is igen változékony lehet. Éppen ezért fontos a kiegyensúlyozott vezetés. A verseny egyben jó teszt is lesz a szezonunk utolsó versenye, a Közép-Európa Rally előtt. Az aszfaltos teljesítményünk idén sokat javult, de még mindig van hova fejlődni. Az Ír Motorsport Akadémia segítségével tudtam fejlődni murván, most pedig aszfalton szeretnénk javulni.” 

A Rally Hungary péntek délután a kvalifikációval, majd a Rabócsiringi szuperspeciállal kezdődik, szombaton hét, vasárnap pedig négy gyorsasági vár a mezőnyre. 

Friss