2024. április 29. 17:10

KezdőlapERCGryazin volt a leggyorsabb, de Ostberg nyert, Hadik dobogón - Rally Hungary...

Gryazin volt a leggyorsabb, de Ostberg nyert, Hadik dobogón – Rally Hungary 2021

-

A 2021-es Rally Hungaryn Nikolay Gryazin volt a leggyorsabb, azonban elkövetett egy szabálytalanságot, amiért súlyos büntetést kapott, így végül Mads Ostberg szerezte meg a győzelmet, míg Hadik András dobogón zárt. 

A 2021-es Rally Hungary október 22-24. között került megrendezésre, az ERC mezőnybe nevező 52 párosra 14 gyorsasági és 182.01 km versenytáv várt. 

A verseny első szakaszát Nikolay Gryazin nyerte a Rabócsiringen és a vezető helyet péntek délelőtt is megőrizte a Volkswagennel induló orosz versenyző, az első délutáni szakaszon azonban a cseh Rik Cais vette át a vezetést. 

A cseh fordos versenyző azonban nem sokáig örülhetett a vezetésnek, mert már a következő gyorsaságin defektet szedett össze, amit ki is cserélt a füzéri pályán. Az első helyre így ismét Gryazin állt és helyét csak az utolsó szakaszt követően vesztette el. 

A második nap első szakaszán ugyanis balesetet szenvedett Herczig Norbert és Ferencz Ramón, ami következtében a navigátor meg is sérült, azonban Gryazin nem állt meg a magyar páros balesetének helyszínénél. Ezt a felügyelők sportszerűtlenségnek minősítették, és Gryazinnak 15 perces büntetést szabtak ki. Az orosz versenyző, így a győzelem helyett a 24. helyen zárt. 

A végső győzelmet pedig Mads Ostberg szerezte meg, a lengyel Miko Marczyk előtt, míg a harmadik helyen Hadik András zárt. 

Friss