2024. május 03. 20:42

KezdőlapERCÍgy cserélt kereket Michelisz a Rally Hungaryn, miután a Hyundai WRC-pilótái is...

Így cserélt kereket Michelisz a Rally Hungaryn, miután a Hyundai WRC-pilótái is üzentek neki (videó)

-

A Hyundai WRC-pilótái is üzentek az élete első rallyversenyét a Rally Hungaryn teljesítő Michelisz Norbertnek.

Michelisz Norbert sokakat meglepett azzal, hogy mennyire versenyképes élete első rallyversenyén, a Rally Hungaryn. A Hyundai Motorsport túraautó-versenyzőjét ugyanakkor a balszerencse sem kerülte el a szombati napon, hiszen defektet kapott, de kerékcsere után folytatni tudta a küzdelmet, miközben továbbra is szokja a rallyzást és azt, hogy valaki menet közben folyamatosan beszél hozzá.

Michelisz: még mindig egy kicsit idegen számomra, hogy valaki folyamatosan beszél hozzám – Nyilatkozatok a Rally Hungary 5. szakasza után

A túraautó-világkupa 2019-es bajnokának szereplését természetesen a Hyundai Motorsport is kiemelt figyelemmel követi, beleértve a WRC-csapat tagjait, akik az alábbi üzenetet küldték neki még a Rally Hungary első napja előtt.

„Norbi, mindenki tudja, mennyire gyors vagy az aszfalton, de a rally kicsit más kihívás elé állít a tapadás óriási változásaival, úgyhogy adj magadnak időt, próbáld kitapasztalni, hogy milyen intiner fekszik neked és igyekezz jó együttműködésre törekedni a navigátoroddal, mert a pályaversenyzőknek ez az egyik legnagyobb kihívás. Remélhetőleg sikeresen túl fogod élni és élvezni fogod a rallyzást. Remélhetőleg egy napon lehetőségünk lesz kipróbálni egymás autóját és mindketten taníthatunk valamit a másiknak. Sok szerencsét!” – üzent Norbinak Teemu Suninen, a Hyundai egyik WRC-pilótája.

„Szia, Norbi! Csak sok szerencsét akarok kívánni az első rallydhoz. Vagyis, azt nem tudom, hogy ez-e az első, de ez az első igazán nagy kihívás. Ne gondolkodj sokat, csak nyomd tövig a gázt és élvezd, és akkor jól fogsz szórakozni” – csatlakozott Suninenhez Esapekka Lappi, majd lényegében az ő tanácsát ismételte meg Thierry Neuville is, aki biztosította Norbit arról, hogy követni fogják a szereplését. „A legfőbb tanácsom, hogy ha kétségeid vannak, nyomd tövig a gázt” – üzent a 18-szoros WRC-futamgyőztes.

Az említett három pilóta és még néhány csapattag üzeneteit az alábbi videóban lehet megnézni:

Michelisz Norbert a 16. helyen zárta a Rally Hungary első napját (ebben benne volt a defekt miatti időveszteség), de előzetesen nem is az volt a célja, hogy kiemelkedő eredményt érjen el, hanem az, hogy eljusson a célig élete első rallyversenyén. „Tegnap már elkezdtem felfedezni a határaimat, és fantasztikus új tapasztalatokat szereztem, még a kerékcserét is gyakorolhattam. A mai nap sem szól másról, mint arról, hogy élvezzem a ralizást, és azt, hogy veletek, közöttetek lehetek” – írta Michelisz a verseny második napjának reggelén a Facebook-oldalán

A kerékcseréről készült felvételeket ITT lehet megnézni.

Friss