2024. április 29. 08:35

KezdőlapERCMichelisz Norbert: Minden pillanatot élveztem a Rally Hungaryn

Michelisz Norbert: Minden pillanatot élveztem a Rally Hungaryn

-

A 2019-es WTCR győztes Michelisz Norbert már a Rally Hungary előtt tudta, hogy nagy feladatra vállalkozott, amikor úgy döntött, hogy a magyar ERC futamon indul első rally versenyén. 

Nagy álma volt Michelisz Norbertnek, hogy kipróbálja tudását a rallysportban is, ez a pillanat pedig a Rally Hungary ERC futamon érkezett el. 

Előzetesen a 2019-es WTCR győztes a célba érést tűzte ki célként, míg navigátora, Tagai Róbert szerint akár a Top 10 környékét sem zárta ki. 

Fotó: Michelisz Norbert

A Kovács Antal Hyundai i20 N Rally2-es autójával induló párosnak pedig a tempóját látva valóban sikerült volna akár az első 10-ben is célba érni, azonban az első napon előbb egy megforgás, majd egy defekt hátráltatta őket. Végül így a 13. helyen zárták a versenyt, ami a verseny nehézségét és az erős mezőnyt látva kitűnő eredmény egy olyan versenyzőnek, aki első rallyján szerepel. 

A 39 éves pilóta elégedetten értékelt a verseny után. 

Fotó: Michelisz Norbert

“Célba értünk a Rally Hungary-n – írta közösségi oldalán Michelisz Norbert. – Amikor megálmodtam, hogy elindulok az ERC hazai fordulójában, tudtam, hogy óriási kihívásra vállalkozom. Semmi mást nem szerettem volna ezen a hétvégén, mint élvezni a ralizást és épségben célba vinni az autót, ami a 13. helyen sikerült. Büszke vagyok rá, hogy „túléltem”, elképesztő élmény volt, és köszönöm a rengeteg támogatást, biztatást!” 

Friss