2024. május 03. 04:15

KezdőlapERCOstberg a visszavonuláson gondolkodott a Rally Hungary előtt

Ostberg a visszavonuláson gondolkodott a Rally Hungary előtt

-

Mads Ostberg a Rally Hungaryn elért győzelem után bevallotta, az idei sikertelenség miatt már karrierje befejezése is eszébe jutott. 

Mads Ostberg idén Hayden Paddon mellett az Eb cím egyik fő esélyese volt, azonban a norvég versenyzőnek az idei esztendő nem sikerült jól, ami ellenére év végén a harmadik helyet szerezte meg a bajnokságban. Ehhez az eredményhez azonban kellett a Rally Hungaryn elért győzelem is, ami Csomós Mixi balesete után vált elérhetővé a tavalyi magyar bajnok számára. 

Ostberg a nyíregyházai győzelem után beismerte, hogy a nem elég sikeres év után már a visszavonulást tervezte. 

“Nagyon nehéz volt számomra ez a szezon, emiatt pedig már a visszavonuláson gondolkoztam – mondta Mads Ostberg az ERC hivatalos oldalának. – Ugyanakkor amikor minden összeáll, még mindig tudom élvezni a versenyzést, így nagyon jól éreztem magam a Rally Hungaryn is. Sajnálom Csomós Mixit, de igyekeztünk nyomás alatt tartani, annak ellenére, hogy volt egy kisebb előnye. Tudtuk, hogy a Rally Hungary egy nagyon nehéz verseny, melyen bármikor történhet bármi. A 10. gyorsaságin mi is defektet szedtünk össze, Mixi azonban nagyobbat hibázott az utolsó előtti szakaszon.” 

A norvég versenyző beismerte, hogy nagy szüksége volt a győzelemre. 

“A verseny előtt komolyan átgondoltam a jövőt, és hogy van-e értelme még folytatni a versenyzést. Az, hogy egyszerűen nem jött össze korábban a győzelem, nagyon frusztrált, úgy éreztem, hogy nem biztos, hogy folytatnom kell. Sok szép sikert elértem a karrierem során. Még mindig élvezem a ralizást, szeretek a szurkolók között lenni, de a sikertelenség nagyon bosszantott. Most, hogy sikerült Nyíregyházán nyernem, úgy érzem, hogy sok erőt kaptam a folytatáshoz. Azt hiszem, most sok esély van rá, hogy jövőre is az ERC-ben leszek.” 

Friss