2024. május 02. 14:29

KezdőlapERCÉrdekes részlet derült ki, mely után még fantasztikusabb Vincze Ferenc 2. helyezése...

Érdekes részlet derült ki, mely után még fantasztikusabb Vincze Ferenc 2. helyezése a Rally Hungaryn

-

Vincze Ferenc a Rally Hungaryn elért második helyezéssel méltóképpen zárta le idei szezonját, mely során második magyar bajnoki címét szerezte. A második hely pedig még fantasztikusabbnak tűnik, ha hozzátesszük, hogy Vincze Ferenc és Percze Nándor is betegen versenyzett Nyíregyházán. 

“A Rally Hungary előtt a legjobb öt hely valamelyikét céloztuk meg, azonban közvetlenül a verseny előtt kiderült, hogy a navigátorom, Percze Nándor és én is betegek vagyunk – mondta Vincze Ferenc az ERC hivatalos oldalának. – Az egész verseny során gyógyszert szedtünk, így nem volt egyszerű a versenyzés. A betegség ellenére azonban jól alakult a kvalifikáció, majd a szombat délelőtt után láttuk, hogy van esélyünk a dobogós eredményre. Úgy sikerült harcolni Mads Ostberggel, hogy nem kockáztattunk. Ezt követően valóban a dobogót tűztük ki célul, amit sikerült is elérni, miután az egész csapat nagyszerű munkát végzett. Ez a második hely pedig a tökéletes befejezése annak a szezonnak, melyben másodszor lettünk magyar bajnokok.” 

Fotó: Sári Péter

Vincze Ferenc és Percze Nándor azt követően érte el végül a második helyet, hogy Csomós Miklós és Bán Viktor az utolsó előtti szakaszon kiesett az élről. 

“Gratulálok Mads Ostbergnek a győzelemhez, nagyon gyors volt az egész verseny alatt. Csomós Mixiéket pedig nagyon sajnálom, mert megérdemelték volna a győzelmet. Köszönöm a munkát a csapatunknak, partnereinknek és Nándinak is.” 

Friss