2024. május 03. 13:42

KezdőlapERCMax McRae első R5-ös versenyén dobogóra állt

Max McRae első R5-ös versenyén dobogóra állt

-

Max McRae azt követően, hogy az ERC szezont egy Rally4-es Opel Corsával teljesítette, a Brit Rally Bajnokság szezonzáró versenyén először ült R5-ös autóba, és azonnal sikeres tudott lenni. 

Alister McRae fia, és Colin McRae unokaöccse Max, idén a Rally Európa-bajnokság ERC4-es kategóriájában szerepelt Opel Corsa Rally4-gyel, illetve Rómában Peugeot 208 Rally4-gyel, az Eb szezon végeztével pedig lehetősége nyílt egy R5-ös Skoda kipróbálására. 

A 19 éves ausztrál versenyző a Brit Rally Bajnokság szezonzáró Cambrian Rally versenyén indult egy 2016-os, első generációs Skodával, mellyel az abszolút harmadik helyet tudta megszerezni a 31 éves Tom Cave és a 32 éves Garry Pearson mögött. 

A Cambrian Rally során hat szakaszt kellett volna teljesíteni négy Wales Rallyról ismert pályán, azonban az egyik szakaszt végül törölni kellett. 

“Hátborzongató már az is, hogy a szakaszok neveit láttam az út szélén – mondta Max McRae a Dirtfishnek. – Nagyon híres pályák ezek. A Clocaenog pályán vezetni különösen izgalmas volt, hiszen ezen a pályán ünnepelte Colin McRae az 1995-ös vb címet. Sok történetet hallottam ezekről a szakaszokról korábban, ezért örülök, hogy most én is tudtam ezeken vezetni. Nagyon jó gyorsaságik voltak, ahogy az R5-ös autó is. Igaz, hogy nem a legújabb autó volt ez, de mégis nagyszerű volt vezetni. Néhány nappal a verseny előtt teszteltem a szintén híres Sweet Lamb pályán, szombaton, a verseny során pedig folyamatosan éreztem, ahogy az önbizalmam nő. Elsőre nehéz volt megtalálni a határokat, különösen úgy, hogy nem szerettem volna hibázni.” 

Max McRae is szeretne idővel Rally2-es autóba ülni, az ehhez vezető úton pedig nagyon fontos volt, hogy kitudjon próbálni egy R5-ös autót. 

“Nagyon örülök, hogy ki tudtam próbálni egy R5-ös autót, mert a célom, hogy Rally2-es autóval versenyezzek majd. Nagyon jó volt vezetni az autót murván. Az első verseny azonban nem a gyorsaságról szólt, hanem az autó kipróbálásáról. Nagyszerű volt az évet ezzel az autóval zárni.” 

McRae navigátora a hétvégi versenyen Camerpn Fair volt, az autón pedig MRF gumik biztosították a tapadást. 

Friss