2024. április 28. 19:40

KezdőlapERCEfrén Llarena resetet nyom a 2024-es ERC-szezon előtt

Efrén Llarena resetet nyom a 2024-es ERC-szezon előtt

-

Efrén Llarena a 2022-es Európa-bajnoki cím után idén címvédésben reménykedett, azonban csak a bajnokság negyedik helyén zárt. 

Efrén Llarena címvédőként csak az ERC negyedik helyét szerezte meg 2023-ban, ami egyrészt mutatja a bajnokság erősödését, másrészt a spanyol versenyző szenvedését is a Skoda Fabia RS Rally2-vel.  

Llarena a szezont még a legújabb Skodával kezdte, majd a lett és svéd versenyeken már az eggyel korábbi fejlesztéssel állt rajthoz. Rómában ugyan visszatért a Fabia RS-hez, azonban Csehországban és Magyarországban már egy első generációs Fabiával indult. A szezonbeli legjobb eredményét ugyan a Fabia RS-sel érte el, amikor harmadik lett a Kanári-szigeteken, összességében azonban magabiztosabban vezetett a régebbi Skodákkal. 

A 28 éves versenyző természetesen nem elégedett az idei szezonnal és jövőre újult erővel szeretne az Eb-n versenyezni. 

“Ez a szezon katasztrófa volt számunkra – ismerte be Efrén Llarena. – Néhány versenyen elfogadható volt a tempónk, de sok hibát vétettünk. A Barum Rallyn nagyon jól mentünk a régi Skodával, az első napon a második helyért harcoltunk. Most azonban véget ért a szezon és ideje egy resetet nyomni és 2024-ben újult erővel támadni. A cél, hogy továbbra is az ERC-ben indulhassunk, ehhez azonban sokat kell a szponzorokkal beszélnünk. Idén láthattuk, hogy nagyon gyors versenyzők vannak az Eb-n, és ha valakinél nem működik minden tökéletesen, az már nehezen tud jól szerepelni. “ 

Friss