2024. április 30. 07:05

KezdőlapERCHayden Paddon uralná a 2024-es ERC szezont, a győzelemért harcolna Veszprémben is

Hayden Paddon uralná a 2024-es ERC szezont, a győzelemért harcolna Veszprémben is

-

Hayden Paddon 2023-ban történelmet írt megnyerve a Rally Európa-bajnokságot első nem európai versenyzőként, jövőre azonban uralni szeretné a sorozatot. 

Hayden Paddon számára 2023-ban elsősorban a kiegyensúlyozott szereplés hozta meg a bajnoki címet az ERC-ben. Az új-zélandi versenyző csupán egy versenyt tudott nyerni, továbbá négy második és egy harmadik helyet szerzett. 

Jövőre azonban sokkal inkább szeretne uralkodni az ERC versenyeken, a lehető legtöbb versenyt szeretné győzelemmel zárni, így várhatóan a győzelemért harcolna a szezonnyitó veszprémi Rally Hungaryn is. 

“Jövőre jó eséllyel ismét az ERC-ben fogok versenyezni – mondta Hayden Paddon. – Azt követően, hogy sikerült első alkalommal azonnal bajnoki címet szerezni, 2024-ben már uralni szeretném a bajnokságot és szeretnék a szezon elejétől kezdve a lehető legtöbb versenyen nyerni. Idén fontosabb volt a bajnoki cím megszerzése, ezért nem kockáztattam sokat, jövőre azonban ez a teher lekerül rólunk, és minden versenyen nagyobb kockázatot is lehet vállalni. Szeretném minden versenyen a maximumot nyújtani.” 

Mint az kiderült, 2024-ben nyolc versenyt rendeznek az ERC-ben és a szezonnyitó Veszprémben lesz áprilisban. 

Friss