2024. április 30. 05:31

KezdőlapERCHatalmas az öröm Nagy-Britanniában, miután visszakerülnek a rallysport térképére

Hatalmas az öröm Nagy-Britanniában, miután visszakerülnek a rallysport térképére

-

2019 után 2024-ben ismét nemzetközi rally versenyt rendezhetnek Nagy-Britanniában, miután a Ceredigion Rally bekerült az ERC naptárába. 

Utoljára 2019-ben tartottak komoly bajnokságba tartozó versenyt Nagy-Britanniában, a Wales Rallyt. 

Ezt követően előbb a 2020-ban kitört világjárvány, majd pénzügyi probléma miatt egyetlen nagy nemzetközi bajnokság naptárába sem sikerült brit versenyt tenni, pedig próbálkozás volt bőven. 

2024-ben a Cerediogion Rallyval azonban ismét a rallysport térképére kerül az Egyesült Királyság, hiszen az ERC utolsó előtti versenyét tartják a szigetországban. 

A lehetőség pedig nagy örömöt okozott az aszfaltos verseny szervezőinek. 

“Az, hogy ERC futamot rendezhetünk, nagyszerű hír, de nemcsak nekünk, hanem a verseny helyi támogatóinak, partnereinknek – mondta Phil Pugh, a Ceredigion Rally szervezőbizottságának elnöke. – Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy sikerült bekerülni a nagy múltú Európa-bajnokság naptárába. A verseny nagy hatással lesz a régió túrizmusára és gazdaságára is.” 

Ian Campbell, az ERC menedzsere ugyancsak örül, hogy évtizedek után ismét lehet brit ERC futam. 

“Nagyon örülünk, hogy 28 év után ismét walesi ERC futamot rendezhetünk – mondta Campbell. – Nagy-Britannia, a motorsport hazája megérdemli, hogy jelen legyen egy komoly nemzetközi bajnokságban.” 

A Ceredigion Rallyt 2024. augusztus 30 és szeptember 1. között rendezik, az ERC szezon pedig a veszprémi Rally Hungaryval kezdődik április 12-14. között. 

Friss