2024. április 30. 03:21

KezdőlapERCLatvala szerint nehéz lehet a 2024-es szezonkezdet a Toyota fiatal versenyzőinek

Latvala szerint nehéz lehet a 2024-es szezonkezdet a Toyota fiatal versenyzőinek

-

Jari-Matti Latvala szerint nehezen indulhat a 2024-es év a Toyota utánpótlás programjában résztvevők számára, akik eddig csak Rally4-es autót vezettek, azonban jövőre az új Rally2-es Toyotával folytatják fejlődésüket. 

Hikaru Kogure és Yuki Yamamoto jövőre is folytatja tanulását a Toyota utánpótlás programjának köszönhetően. Idén csak finn és néhány ERC versenyen indultak Rally4-es Renault-val, jövőre azonban már csak az Eb-n indulnak és Rally2-es Toyotával. 

Jari-Matti Latvala szerint nem lesz könnyű a kezdés a fiatalok számára, de idővel hozzászoknak az erősebb autóhoz. 

“Arra számítok, hogy az első versenyek nehezek lehetnek Hikaru és Yuki számára – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője. – Idővel, ahogy egyre jobban hozzászoknak az autóhoz, egyre könnyebbek lehetnek számukra a rallyk. Kíváncsian várom, hogy milyen teljesítményre lesznek képesek a Rally2-es Toyotával. Biztos vagyok benne, hogy néhány verseny után már komoly eredményekért tudnak harcolni.” 

Kogure és Yamamoto egyaránt izgatottan várja a 2024-es évet. 

“Rengeteg tapasztalatot szereztem az alatt a két év alatt, mióta a Toyota programjának tagja vagyok – mondta Hikaru Kogure. – A Toyota segítsége nélkül nem tudta volna ennyit fejlődni. A Rally2-es autó nagy kihívás lesz, mert nagyon jó versenyzők ellen kell bizonyítanunk, de már nagyon várom.” 

“A jövő év nagyon fontos lesz számomra, mert nagyot léphetek előre – mondta Yuki Yamamoto. – Az eddiginél jóval magasabb szinten kell bizonyítani, de igyekszem továbbra is a legjobb tudásomat nyújtani.” 

Friss