2024. április 28. 11:35

KezdőlapERCAz ERC3 bajnok visszatért a hatalmas bukás után

Az ERC3 bajnok visszatért a hatalmas bukás után

-

Az ERC3 bajnoka, Jon Armstrong a Barum Rallyn szenvedett hatalmas balesete után kórházi kezelésre szorult. A 28 éves brit pilóta felgyógyult, a Rally du Var-on kategóriagyőzelemmel tért vissza a pályára.

Armstrong komoly agyrázkódást szenvedett az utolsó előtti ERC versenyen, amikor fának ütközött, majd egy kerítés tetején állt meg a Fiestával. Navigátora nem sérült meg a balesteben. A duó már ERC3 bajnokként érkezett Csehországba, Armstrong már a római verseny előtt bajnok lett, navigátora pedig a Róma Rally végén biztosított be az első helyét.

Armstrong a baleset után csak november végén térhetett vissza. Nagyszerűen helytállt, a Rally du Var-on abszolút negyedik helyen ért célba, a Rally3 kategóriát megnyerte. Utóbbi eredmény értékét árnyalja, hogy mindössze hárman indultak a Rally3-ban és csak ketten értek célba.

„Csodálatos eredmény, és hatalmas köszönet az M-Sport Polandnak, hogy lehetőséget adtak arra, hogy újra a autóba ülhessek, és megmutathassam a Rally3 Evo-t. Köszönöm Rossnak is, aki az elsőtől az utolsó szakaszig tökéletes munkát végzett” – mondott köszönetet a csapatnak és Ross Whittock navigátornak Jon Armstrong. Whittock még 2019-ben volt ERC bajnok Chris Ingram mellett.

foto: Jon Armstrong

„Nem tudom, hogy ez volt-e a valaha volt legjobb, de az biztos, hogy az egyik legjobb volt, és az is biztos, hogy pozitívabb hangulatba hoz vissza a rally világába” – összegzett Armstrong a verseny után, és a Barum rallyn történt baleset következtetéseit is levonta.

„Azt hiszem, az ember mindig tanul valamit ezekből az esetekből. Ez inkább a pálya felületéből adódott, így most az érzékszerveim jobban kiéleződnek a felület változásaival kapcsolatban, ezentúl még jobban összpontosítok ezekre. Az a mondás tartja, hogy „ami nem öl meg, az megerősít”, kissé morbid ugyan, de szerintem igaz. Azt hiszem, most erősebb vagyok, mint valaha.”

foto: Jon Armstrong

 

Friss