2024. április 15. 05:27

KezdőlapERCAz ERC4-es bajnok jövőre hatalmasat lép előre

Az ERC4-es bajnok jövőre hatalmasat lép előre

-

Roberto Dapra idén az ERC Junior bajnokság második és az ERC4-es bajnokság első helyét szerezte meg, 2024-ben azonban nagyot lép előre, hiszen a WRC2-ben áll rajthoz. 

A 22 éves Roberto Dapra 2024-ben az Olasz Autóklub (ACI) támogatásával és a Delta Rally Team Skoda Fabia Rally2 evo autójával a WRC2-ben áll rajthoz, ahol a teljes szezont jelentő hét versenyen indul, szezonját pedig a Montén kezdi. 

“Alig várom, hogy elkezdhessem az új kalandot – mondta Roberto Dapra. – Szeretném megköszönni a nagy lehetőséget az ACI-nak, mely lehetővé tette a WRC2-ben való indulást. Navigátorommal, Luca Guglielmettivel nagyon nagy lelkesedéssel nézünk az új kihívások elé.” 

Dapra idén az ERC Junior bajnokságban a második helyen, míg az ERC4-ben bajnoki címmel zárt Peugeot 208 Rally4-gyel. 

“Az ERC-ben szerzett tapasztalat nagyon hasznos volt, hiszen sikerült egy magasabb szintre lépni a sebességet tekintve. Most még magasabbra kerül a léc, amit meg kell ugranunk, de örömmel nézünk a kihívások elé. A Montén 2022-ben már indultam Rally4-es Forddal, most azonban a Rally2-es Skodával még nagyobb örömmel állunk rajthoz.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss