2024. április 28. 10:06

KezdőlapERCAz ERC menedzsere már nagyon várja a veszprémi Rally Hungaryt

Az ERC menedzsere már nagyon várja a veszprémi Rally Hungaryt

-

Az ERC menedzsere, Ian Campbell elárulta, már nagyon várja az új helyszínre költöző Rally Hungaryt, amivel egy fantasztikus szezon rajtolhat el. 

Ian Campbell, az ERC menedzsere a bajnokság hivatalos oldalán összegezte a 2023-as szezont és árulta el várakozásait az idei szezonnal kapcsolatban. 

“A tavalyi szezonból sok mindent ki tudnék emelni, de ha csak három dolgot mondhatok, akkor az a versenyek emelkedő színvonala, a nagyon kiegyensúlyozott mezőny, és hogy sok olyan versenyző van a mezőnyben, akik a jövő nagy bajnokai lehetnek – mondta Ian Campbell. – 2024-ben azonban a bajnokság további erősödésére számítok. Nagyon várom már a Veszprémbe költöző Rally Hungaryt, mely reményeim szerint egy olyan szezont nyit meg, mely sokkal jobb lesz, mint a 2023-as.” 

Campbell szerint a veszprémi Rally Hungary sikere már szinte adott a kiváló szervezőcsapat munkája miatt. 

Fotó: Sári Péter

“A Rally Hungary igaz, hogy más helyre kerül és murvás pályákon lesz megrendezve, de a verseny így is sikeres lehet a szervezőcsapat kiváló munkája miatt. A verseny neve bár nem változik, ez egy teljesen új rendezvény lesz új pályákon és új kihívásokkal. Azonban a többi verseny sem szerepelne az ERC naptárban, ha nem lenne rá méltó. A rallyk színvonalát jól mutatja, hogy a Liepaja Rally és a Lengyel Rally idén már WRC naptárba került. Az idei új ERC versenyek, a Ceredigion Rally és a Szilézia Rally korábban már kivívták helyi elismertségüket és arra számítunk, hogy ezt nemzetközi szinten is eltudják érni. Az Észt Rallyt nem kell bemutatni, hiszen éveken át a WRC naptárban kapott helyet. Ugyanakkor biztos vagyok az idén már nem újnak számító versenyek, a Kanári-szigetek Rally, a Skandináv Rally, a Róma Rally, a Barum Rally sikerében is.” 

Az ERC menedzsere szerint a vadonatúj Toyota GR Yaris Rally2 nemcsak a WRC2-ben, de ERC versenyeken is bemutatkozik idén. 

“Eddig csak jókat hallottunk a Rally2-es Toyotáról, és biztos vagyok benne, hogy ERC versenyeken is feltűnik majd, azonban nem szeretnénk elárulni, hogy kik indulnak majd ezekkel az autókkal, a versenyzőkre bízzuk, hogy mikor jelentik be. A Rally2-es kategória nagyon sikeres, ezt mutatja, hogy a világ egyik legnagyobb autógyártója is készített ilyen autót. Biztos vagyok benne, hogy a Toyota, a Citroen, a Hyundai, az M-Sport és a Skoda Rally2-es autói nagyszerű csatát vívnak majd az ERC-ben.” 

Fotó: Sári Péter

 

Idén azonban egy új bajnokság is indul, a gumi beszállítók bajnoksága. 

“Ez a bajnokság nagyszerű módja annak, hogy elismerjük a Hankook, a Michelin, az MRF és a Pirelli bajnoksághoz való hozzáállását. Biztosak vagyunk benne. Hogy itt is egy nagyszerű csata bontakozik majd ki a gumi beszállítók között.” 

Új lesz 2024-ben azonban a Ford Fiesta Rally3 Trophy bajnokság is. 

“Az M-Sport lengyel központja által készített Fiesta 2021 óta bizonyította versenyképességét, és hogy valóban egy nagyszerű lépés lehet a kétkerékhajtásról négykerékhajtásra váltás során és kiváló lépcsőfok a Rally2-es autóra váltás előtt. Ugyancsak az ERC bajnokságának minőségét mutatja, hogy az M-Sport Poland ezt a bajnokságot választotta ennek a sorozatnak. Alig várjuk már, hogy Maciej Wodával és a M-Sport Poland csapatával együtt vigyük előre az új kupa sorozatot.” 

Friss