2024. április 29. 09:31

KezdőlapERCHerczig Patrik a tavalyi bajnokcsapattal folytatja

Herczig Patrik a tavalyi bajnokcsapattal folytatja

-

Új csapatban indul 2024-ben az ERC Junior kategóriában Herczig Patrik és Varga Kristóf. A páros továbbra is Peugeot 208 Rally4-gyel versenyez, ám ebben a szezonban már a tavalyi bajnok HRT Racing autójában ülnek majd.

„Már az elején szeretném leszögezni, hogy az NGS Racing csapattal nagyon szerettem együtt dolgozni. Jól éreztük magam velük, családias, baráti volt a légkör, a munka is remekül ment, csak dicsérni tudom őket. Azt viszont látni kell, hogy a HRT nagyon komoly ERC programot épít, és könnyű belátni, hogy egy többautós csapatban sokfelé oszlanak a költségek, emiatt kedvezőbb feltételeket tudnak kínálni, mint egy minden versenyre egy autóval utazó istálló” – indokolta a döntést Herczig Patrik.

Ez azt is jelenti, hogy így több versenyen, teszten vehet részt a páros, ami egy fiatal duó esetében elsődleges cél, hiszen ahogyan többször is elmondta Herczig Patrik, az elmúlt évek után 2024 is a tapasztalatszerzésről és a minél több verseny- és tesztkilométer összegyűjtéséről szól majd. Emellett az eredmény sem másodlagos, ami talán nem meglepő a 2022-es Clio Trophy dobogós versenyzőitől.

A jó eredmények és a hasznos tapasztalatok gyűjtéséhez megbízható és jól beállított autóra, kiváló szervizcsapatra és stabil háttérre van szükség. Herczig Patrik biztos benne, hogy ezen a téren is minden a számításaik szerint alakul, és erre már a 2023-as szezonban is láttak jeleket.

„Lengyelországban éjszakába nyúlóan szerelt a csapatunk és a HRT szerelői önzetlenül csatlakoztak hozzájuk, és segítettek abban, hogy a következő versenynapon is el tudjunk rajtolni, ami nagyon jól esett. Azt is tudjuk, hogy az idei ERC Junior bajnok páros autója mindig hibátlanul volt felkészítve, minden versenyüket befejezték, tökéletes szolgáltatást kaptak a HRT-től. Apa a pálya szélén figyelte a versenyeinket és úgy látta, hogy a beállításaik is nagyon jók voltak, szépen mozgott az autójuk. Bízunk abban, hogy ebben az évben a teljes szezont teljesíteni tudjuk, az eredmények is egyre jobbak lesznek, és nagyon örülünk annak, hogy egy európai szinten is kimagasló magyar csapattal versenyezhetünk” – mondta a Hungarian Motorsport Academy versenyzője.

„Patrik olyan fiatal pilóta, aki nemcsak gyors, hanem gondolkodik is a versenyeken, ezt láttuk már a tavalyi Eb futamokon is. Olyan családból érkezik, ahol gyerekkorától kezdve megismerte a versenyzés légkörét, édesapjától bajnoki gondolkodásmódot kapott. A navigátorával együtt már van ERC rutinjuk, és az eredményeik is egyre jobbak. A HRT Racing számára fontos, hogy olyan versenyzőkkel dolgozzunk, akik hozzánk hasonlóan eredménycentrikusak. Az Eb programunk ebben a szezonban tovább bővül, ami miatt meggyőződésem, hogy a fiatal versenyzők is többet tudnak tanulni a csapatban. Mindent megteszünk azért, hogy Patrik a legjobb beállításokat kapja és a lehető legtöbbet tudjon tesztelni a versenyek előtt. Nagyon várjuk a közös munkát” – mondta Légrádi Zoltán a HRT Racing  vezetője.

Az ERC Junior 2024-es versenynaptára:

04.12-14. V. Rally Hungary (murva)

05.02-04. Kanári-szigetek Rally (aszfalt)

06.13-15. Skandinávia Rally (murva)

07.05-07. Észt Rally (murva)

08.30-09. 01. Ceredigion Rally (aszfalt)

10.11-13. Szilézia Rally (aszfalt)

Herczig
foto: Herczig Patrik/HRT Racing

 

Friss