2024. április 28. 16:19

KezdőlapERCBonato három ERC-futamon indul új csapatával 2024-ben

Bonato három ERC-futamon indul új csapatával 2024-ben

-

Yoann Bonato és korábbi sikercsapata, a CHL Sport Auto januárban elköszönt egymástól, azonban az ötszörös francia bajnok máris megtalálta új csapatát. 

Kilenc és fél év után elköszönt egymástól Yoann Bonato és a CHL Sport Auto, miután a csapat a Hyundai Motorsport partnere lett, míg a francia versenyző Citroennel szerette volna folytatni karrierjét. 

“A 2024-es évre a Citroennel megegyeztünk, hogy a Francia Rally bajnokságban, valamint az ERC Kanári-szigeteki, római és lengyel versenyén indulunk – mondta Yoann Bonato az AutoHebdo.fr oldalnak. – Emellett terveztük a francia murva bajnokságban való indulást is.” 

Ezt a tervet azonban a CHL Sport Auto döntése részben keresztülhúzta. 

“Amikor megtudtuk, hogy a CHL aláírt a Hyundai-jal, azonnal sejtettük, hogy a Citroen és a Hyundai nem fog megférni egy csapatban. Megkérdeztük a Citroent és egyértelmű választ adtak: a Hyundaijal egy csapatban szereplést kizárták. Először, amikor hallottam, hogy a CHL a Hyundai partnere lett, nem hittem el, majd január közepére kiderült, hogy a hír igaz. Gyakorlatilag a csapat a hátam mögött egyezett meg a Hyundaijal, annak dacára, hogy kilenc és fél éve együtt dolgoztunk.” 

A CHL Sport Auto azt gondolta, a két gyártó megfér egy csapatban. 

“Kezdetben a CHL azt hitte, hogy működhet úgy a csapat, hogy van Hyundai és van Citroen versenyzőjük is. Nem akarták, hogy elmenjek, ezért választanom kellett a csapat és a Citroen között. Végül a Citroen mellett döntöttem, mert velük is nagyon jó lett a kapcsolatom az évek során. Nem hibáztathatom a CHL-t, mert a kilenc és fél év alatt kitartottak mellettem jóban és rosszban is, de végül elköszöntem tőlük.” 

Azonban már meg is találta új csapatát Bonato. 

108 verseny, 37 győzelem, 17 bajnoki cím – Elváltak Bonato és sikercsapata útjai

“Ott tartottam, hogy volt egy elképzelt programom, volt hozzá anyagi hátterem is, de nem volt csapatom. Évek óta egy jól bevált programunk van az utazásra, a kommunikációra, a verseny előtti tesztekre és a pihenésre is, ezt nem akartam feladni. Régóta ismertem Benoit Tréluyert, a Trajectus Motorsport vezetőjét, akit megkeresve sikerült megállapodnunk, így az ő csapatukban folytatjuk. Megtartom az eddigi szerelőimet, mérnökeimet, akikkel Benoit szerződést köt. A szponzoraimnak köszönhetően így végül a Francia Rally Bajnokságban és három ERC-futamon fogunk indulni, a francia murvás versenyekről viszont lemondtam.” 

Yoann Bonato így a szezonját március közepén a francia Rallye Le Touquet versennyel kezdi, míg az Eb-programját májusban, a Kanári-szigeteken. 

Friss