2024. április 28. 04:28

KezdőlapERCAndrea Mabellini az MRF Team csapatával érkezik a Rally Hungaryre

Andrea Mabellini az MRF Team csapatával érkezik a Rally Hungaryre

-

Andrea Mabellini a szurkolók szavazatai alapján a 2023-as ERC-szezon legtöbbet fejlődött versenyzője lett, amit az is bizonyít, hogy az idei évre az MRF Team versenyzője lett. 

A 24 éves olasz Andrea Mabellini 2020-ban szerezte első bajnoki címét, amikor megnyerte az RGT Cup-ot, valamint az Abarth Rally Cup-ot, majd egy évvel később már a Toksport által támogatott Clio Kupa győztese lett, 2022-ben pedig az olasz 2WD bajnokságot nyerte meg. 

Két évvel ezelőtt azonban már az ERC-ben is indult és az ERC4 junior bajnokság harmadik, valamint az ERC4 sorozat második helyén zárt. 

A tavalyi szezonját azonban már Skoda Fabia Rally2 evóval folytatta az MRF Team második csapatával. Végül négy szakaszgyőzelem és 32 ponttal az Európa-bajnokság 16. helyét sikerült elérnie. 

Idén már az indiai gumigyártó fő csapatában folytatja az olasz versenyző Fabia RS-sel és mind a nyolc versenyen rajthoz áll, így a szezonját a Rally Hungaryn kezdi. 

“Fantasztikus, hogy idén mind a nyolc ERC futamon indulhatunk az MRF Team csapatával – mondta Andrea Mabellini. – Az ERC egy nagyon jó bajnokság és örülünk, hogy részesei lehettünk a mezőnynek már a Rally5-ös autóval is, idén pedig Rally2-es autóval. Köszönjük támogatóink segítségét, akik lehetővé tették az idei programunkat. Tavaly már Monzában kipróbáltam a Skoda Fabia RS Rally2-t azonnal nyerni tudtunk. Az ERC-ben hasonló sikert elérni sokkal nehezebbnek tűnik, de majd meglátjuk. Idén sokkal keményebben igyekszünk dolgozni. A feltételek adottak, hogy gyorsak tudjunk lenni és képesek legyünk felvenni a csatát a kategória elejével.”

Friss