2024. április 28. 19:46

KezdőlapERCMikko Heikkila két rally bajnokságban is indul idén

Mikko Heikkila két rally bajnokságban is indul idén

-

Mikko Heikkila az olasz Step Five Motorsport csapattal indul az Európa-bajnokságon, az olasz csapat kívánságának eleget téve pedig rajthoz áll az olasz murva bajnokságban is. 

Azt már korábban bejelentette a finn Mikko Heikkila, hogy a Step Five Motorsport olasz csapattal áll rajthoz idén a Rally Európa-bajnokság versenyein Rally2-es Toyotával, azonban a csapat kívánsága az volt, hogy az olasz murva bajnokságban is induljon, így már a hétvégén elkezdi a felkészülést a Rally Hungary-re. 

“A csapat ötlete volt, hogy induljunk az olasz murva bajnokságban is – mondta Mikko Heikkila. – Szeretnék megnyerni ezt a bajnokságot, és örömmel próbálok eleget tenni ennek a célnak. Azonban nem szabad lebecsülni az olasz riválisokat sem, nagyon jó versenyzők szerepelnek majd ebben a sorozatban is.” 

Az olasz murva bajnokság hétvégén a Rally Città di Foligno versennyel kezdődik, ahol kilenc gyorsaságit és 76.38 km-es versenytávot kell teljesíteni. A szezonnyitón rajthoz áll Alberto Battistolli, Tommaso Ciuffi, Umberto Scandola, Matteo Gamba és Enrico Oldrati is. A tavalyi bajnokságot pedig Paolo Andreucci nyerte Nikolay Gryazin és Ciuffi előtt. 

A murva bajnokság jó lehetőséget biztosít Heikkila számára a Rally Hungary-re való készüléshez is. 

“Már nem sok idő van vissza az Európa-bajnokság indulásáig, azt hiszem, hogy a Svéd Rally, valamint az olasz verseny jó lehetőség, hogy felvegyük a versenytempónkat a Rally Hungary előtt. Bár az olasz utak mások lesznek, mint amilyenek az Eb-n várnak ránk, de jó edzést jelent. Minden versenyzési lehetőségnek örülni kell.” 

Friss