2024. április 28. 03:53

KezdőlapERCHeikkila murván is győzelemre vezette a Rally2-es Toyotát

Heikkila murván is győzelemre vezette a Rally2-es Toyotát

-

Mikko Heikkila győzelmével kezdődött az idei olasz murva bajnokság, így a finn versenyző a havas Lappföld Rally után már murván is nyerni tudott a Rally2-es Toyotával. 

Mikko Heikkila a Rally Città di Foligno versenyen kezdte együttműködését a Step Five Motorsporttal és azonnal győzelmet is aratott az Olasz Murva Rally Bajnokság szezonnyitóján. 

A finn versenyző a második szakasztól uralta a rendezvényt és végül 40.9 másodperc előnnyel tudott nyerni Alberto Battistolli előtt, míg a harmadik helyen Umberto Scandola már 1:34.6 perc hátránnyal zárt. 

“A délelőtti verseny még esőben zajlott és nehéz volt kiismerni a tapadást, délutánra már elállt az eső és a tempón is tudtunk javítani, az utolsó két gyorsaságira azonban ismét eső érkezett, így a nyomvályús utakon nehéz volt vezetni – mondta Mikko Heikkila. – Összességében nagyon jó edzési lehetőség volt a jövőbeni murvás versenyek előtt.” 

A finn versenyző szerint olasz csapata nagyon jó munkát végzett. 

“Nagyon jó volt látni, hogy a Step Five Motorsport tagjai mennyire szakszerűen végzik a munkát és mennyire szeretnék, ha minden jól sikerülne. Előzetesen már tudtam, hogy a Rally2-es Toyota nagyon jó lesz a murvás pályákon is és a kihívásokkal teli versenyen nagyon jól működött. A Michelin gumik is megfelelő tapadást biztosítottak, valamint Kristian Temonen is kiváló munkát végzett navigátorként. Nagyon pozitívan várom a folytatást.” 

Heikkilának nagyon jól esett az olasz versenyen tapasztalt fogadtatás is. 

“Nagy szeretettel fogadtak bennünket a szervezők és a szurkolók, izgatottan várták, hogy milyen lesz a teljesítményünk. A rendezők nagyon jó munkát végeztek, összességében nagyon jól sikerült hétvége volt.” 

A finn versenyző a Rally Hungaryn is a Toyotával áll rajthoz.

Friss