2024. április 27. 22:53

KezdőlapERCMikolaj Marczyk módosít eddigi programján és negyedik alkalommal indul a Rally Hungaryn

Mikolaj Marczyk módosít eddigi programján és negyedik alkalommal indul a Rally Hungaryn

-

Miko Marczyk azt követően, hogy ez elmúlt két évben a WRC2-es versenyeket részesítette előnyben, idén már teljes ERC-szezont szeretne teljesíteni. 

Miko Marczyk az elmúlt két évben az ERC versenyeken készült a WRC2-es versenyekre, idén azonban a kontinens-bajnokság lesz számára a legfontosabb bajnokság. 

A lengyel versenyző 2021-ben teljesített utoljára teljes Eb programot és akkor a bajnokság harmadik helyén zárt. 

“Az idei szezonunk a veszprémi Rally Hungaryn kezdődik – mondta Miko Marczyk. – Ezt követően a Kanári-szigetek Rallyn állunk rajthoz, majd következik a Skandináv Rally és az Észt Rally, melyet jól ismerünk a WRC-ből. Ezután Rómában, majd az egyik kedvenc versenyemen, a Barum Rallyn indulunk, míg az ERC szezont az új Ceredigion Rallyval és a Szilézia Rallyval fejezzük be. Utóbbit természetesen nagyon jól ismerem és jó emlékeim vannak róla.” 

Marczyk idén is Skodával fog versenyezni, mellyel WRC2-es futamokon is indul. 

“Az ERC versenyek mellett indulunk a Lengyel Rallyn és a Közép-Európa Rallyn is a WRC2-ben, de a lengyel Barbórka Rallyn is rajthoz állunk. Bízom benne, hogy tapasztalatainkat kamatoztatva komoly eredményekért tudunk harcolni. Jól sikerült a felkészülés mentálisan és fizikálisan is.” 

Marczyk háromszor indult a zempléni Rally Hungaryn, ahol 2020-ban a 15., 2021-ben a 2., míg tavaly szuperralyt követően a 23. helyen zárt. Az idei Rally Hungaryt azonban már a veszprémi murván rendezik április 12-14. között.

Friss