2024. április 27. 07:29

KezdőlapERCAz Európa-bajnok Paddon a Rally Hungaryn kezdené a címvédéshez vezető utat

Az Európa-bajnok Paddon a Rally Hungaryn kezdené a címvédéshez vezető utat

-

Hayden Paddon először fog Magyarországon versenyezni a veszprémi Rally Hungary alkalmával, melyen új verseny ide vagy oda, győzni szeretne. 

Hayden Paddon idén is az ERC versenyein áll rajthoz, és legfőbb célja, hogy megvédje tavaly megszerzett Európa-bajnoki címét. Az ehhez vezető utat pedig a veszprémi Rally Hungaryn kezdené, győzelemmel. 

Az új-zélandi pilóta és navigátora, John Kennard idén is a BRC csapat által felkészített Hyundai i20 N Rally2-vel fog versenyezni. 

“Nagyon örülök, hogy a BRC Racing Team, a Hyundai Motorsport, a Hyundai Új-Zéland és a Pirelli támogatásával idén is az ERC-ben versenyezhetünk, és megpróbálhatjuk megvédeni címünket – mondta Hayden Paddon az ERC hivatalos oldalának. – A második Eb szezonunk során arra számítok, hogy a riválisok céltáblát rajzolnak hátunkra, ezért jóval keményebb küzdelemre számítok, mint amekkora tavaly volt. Izgalmas év lesz, néhány olyan versennyel, melyen először fogunk versenyezni.” 

“Számomra magát a rallysportot testesíti meg az ERC, nagyon örülök, hogy ebben a bajnokságban indulhatok. Tavaly már indultunk az idei versenyek felén, így több tapasztalattal kezdhetjük a szezont, mint 2023-ban. Mivel idén több aszfaltos verseny lesz, mint tavaly, készen állunk javítani ezen a felületen is a teljesítményünket.” 

Martins Sesks is Toyotával érkezik a Rally Hungary-re

Hayden Paddon és John Kennard idén már 19 szezonjukat kezdik együtt. 

“Félelmetes, hogy a 19. közös szezonunkat kezdjük meg John Kennarddal. Olyan ez a kapcsolat, mint a jó bor, mely az évek múlásával csak jobbá válik. Mindketten izgatottan várjuk az idei szezont, amikor ismét szeretnénk tapasztalatainkat kamatoztatni.” 

A 2016-os argentin WRC-futamot nyerő Paddon szerint tavaly elengedhetetlen segítséget kapott a BRC racing Team csapatától, valamint a Hyundai Motorsport Ügyfélprogramja és a Pirelli is komoly segítségére volt a bajnoki címhez vezető úton. 

“Fantasztikus volt együtt dolgozni tavaly a BRC-vel, miközben ismeretlen versenyeken álltunk rajthoz. A csapat a Hyundai Motorsport és a saját Paddon Racing csapatunk segítségével fejleszteni tudta az autót. Büszke vagyok arra, hogy 2010 óta komoly kapcsolatom alakult ki a Pirellivel, mely tavaly a legjobb gumi volt a bajnokságban, úgy érzem idén is nagy segítségünkre lesznek a címvédéshez vezető úton.”

Friss