2024. április 27. 12:12

KezdőlapERCJon Armstrong az M-Sporttal indul az ERC-ben

Jon Armstrong az M-Sporttal indul az ERC-ben

-

Jon Armstrong azt követően, hogy évek óta Fordokkal versenyez, 2024-re kiérdemelte az M-Sport bizalmát és már az ERC-ben vezetve képviselheti a csapat színeit. 

Jon Armstrong tavaly a Skandináv Rallyn indult először olyan Rally2-es Ford Fiestával, melyet idén a teljes ERC bajnokságban vezethet. Az ír versenyző a 11. helyet szerezte meg a svéd versenyen, azonban a Fiesta Rally3-as változatával megnyerte év végén az ERC3-as bajnokságot. 

Armstrong több éve hűséges a Fordhoz, idén pedig már az M-Sportot képviselve a teljes ERC-szezonban versenyezhet. 

Az M-Sport így ismét egy fiatal tehetségnek ad komoly lehetőséget. 

Ostberg idén is az Európa-bajnokságon fog versenyezni

“Jon Armstrong 2023-as eredményei jól mutatják tehetségét és a benne rejlő potenciált, ezért döntöttünk idén a támogatása mellett – mondta Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója. – Filozófiánk mindig a fiatal, tehetséges versenyzők támogatására koncentrált, igyekeztünk mindig lehetőséget biztosítani a versenyzőknek, hogy megtegyék a következő lépést karrierjük során. Filozófiánk folytatásaként idén Jon Armstrongnak adunk lehetőséget az ERC-ben.” 

“Régóta ismerem Jont, és nagyon örülök, hogy láthatom őt egy autónkban a kategória legfelsőbb szintjén – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Pár éve említettem először Jon nevét Malcolm Wilsonnak, és nagyon örülök, hogy a támogatása mellett döntött. Jon tavaly megmutatta, hogy mire képes a Rally3-as autóval és bár a Rally2-essel más lesz a szint, biztos vagyok benne, hogy képes lesz megfelelni ezen a szinten is. Észszerű megközelítéssel minden versenyen képes lehet navigátorával, Eoin Treacyval jó eredményt elérni.” 

Fotó: M-Sport

“Egy álom vált valóra azzal, hogy lehetőségem lesz Rally2-es autóval versenyezni egy teljes szezont – mondta Jon Armstrong. – Sok éve dolgozunk már ezen és nagyon hálás vagyok az M-Sportnak a lehetőségért, amit az MI Rally Academy, a Seacon UK, és a C&M Motorsport Sales is segített elérni. Fantasztikus, hogy idén Eoin Treacyval és az MI Rally Academy-vel versenyezhetek. Izgatottan várom a közös munkát, amivel igyekszünk elérni céljainkat.” 

A Rally Európa-bajnokság április 12-14. között a veszprémi Rally Hungaryn kezdődik.

Friss