2024. április 27. 14:06

KezdőlapERCEzek az izgalmas programok várnak a Rally Hungary nézőire

Ezek az izgalmas programok várnak a Rally Hungary nézőire

-

Hamarosan jön a 2024-es V-Híd Rally Hungary, amely a verseny mellett számos egyéb érdekes és izgalmas programlehetőséget kínál a kilátogatóknak, legyen szó bármilyen korosztályról. Az alábbiakban összeszedtük, hogy az adott időpontokban hol és mit lesz érdemes felkeresniük a nézőknek.

Április 12., péntek

13:00-15:00: Szervizpark (Veszprém, Aréna)

Ebéd után gyertek ki a Szervizparkba, és nézzétek meg a déli szervizelési időszakot. Sétáljatok körbe, nézzetek be a különböző állomásokra, merüljetek el a versenyautók és csapatok nyüzsgő forgatagában, közben igyatok egy jó ebéd utáni kávét a Lavazza vagy a BMR Caffé kávéiból.

Ha gyerekkel érkeztek, keressétek a kukkantsatok be a Zöld Életre Valók programhelyszínére, próbáljátok ki a Road Safety vagy a Gokartszlalom pályáit, és ne hagyjátok ki a Széchenyi István Egyetem Driver21 egyedi fejlesztésű szimulátorának kipróbálását se! Ha egész hétvégére terveztek, keressétek a jegyértékesítési ponton az ingyenesen átvehető Hertz Rally Kalandfüzet pecsétgyűjtős játékát, amelyet, ha végigjártok a hétvége folyamán, nemcsak jól szórakoztok majd, de értékes ajándékokat is nyerhettek.

15 óra körül kerekedjetek fel, hogy kényelmesen átérjetek Királyszentistvánra. Az út a Szervizparkból kb. 20 perc autóval, de szánjatok időt a bejutásra, jegyellenőrzésre, parkolásra! Az 1-2-3-4-e nézői pontokhoz, a 72-es főútról érkezve a Litér és Fűzfő közötti nagy, füves parkolóban hagyhatjátok az autót. Innen a helyszíni shuttle járat kényelmesen elvisz titeket a pályára, de ha van kedvetek, kb. 15 perc alatt el is sétálhattok odáig.

16:00: Királyszentistván – Szuperspeciál

A legjobbkor érkeztek, ha kíváncsiak vagytok a kb. 16:00-kor kezdődő Superenduro show-ra, majd a rallycross Showtime bemutatójára. Ha kicsit megcsúsznátok a Szervizparkban, 17:00-ra akkor is mindenképpen érkezzetek meg, és biztonságosan foglaljátok el a helyeteket, mert a kezdési időpontok előtt 35 perccel már tilos a nézői mozgás a pályákon. Ha tudtok kicsit előbb érkezni, semmiképpen ne hagyjátok ki az élménymotorozást a mini terepmotoros pályán, amely 4 évestől egészen felnőtt korig ingyenes programlehetőség szakedzők kíséretében.

18:05-kor kezdődik a Szuperspeciál szakasz, a hétvége egyik leginkább várt eseménye, ahol a látványos szinkronpályán egyszerre két autó mérkőzik meg. Ha megéheznétek, válasszatok a nézői pontok foodtruck kínálatából, találtok itt nápolyi pizzát, hot dogot és kézműves burgert, házi burgonya chipset vagy kávét, sört és üdítőt is! Ha van kedvetek, keressétek fel a verseny hivatalos kihelyezett merchandising shopját is, és vigyetek haza a rallys ajándéktárgyakból. A program vége a résztvevő autók számától függ, de ti addig maradjatok, amíg kényelmesen bírjátok. Ha indulnátok, a shuttle buszok visszavisznek a parkolóig az autótokhoz. A kijutásnál előfordulhat kisebb várakozás, előre is köszönjük a türelmeteket!

Április 13., szombat

10:00: Kislőtér – Jutaspuszta kiemelt nézői pont

A Kislőtéren az első autó 11:06 perckor rajtol el, így érkezzetek meg 10:00-ra a Kislőtér gyorsasági szakasz kiemelt nézői pontjának parkolójába. Az Északi körgyűrű jutaspusztai kihajtónál a Kisréti utca felől érkezzetek, követve jelzéseinket parkoljatok le, és sétáljatok be a kb. 200 méterre fekvő pályához. Ahogy a verseny elrajtol, nézzétek meg az első 40-50 autót, sétáljatok a tágas nézői ponton, különböző pályaszakaszokra rálátva, és ebédeljetek meg a foodtruckok valamelyikénél.

Ha gyerekkel érkeztetek, a Rendőrség programhelyszínén üljetek be egy igazi rendőrautóba, próbáljátok ki a lézerfegyver-szimulátort vagy a „részeg” szemüveget, majd rázzatok kezet a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyenruhásaival, és nézzétek meg belülről az erdőtűz autó. Mindenképpen látogassátok meg a Pannon Egyetem Mi van a levegőben? fenntarthatósági játékát is. Ebéd után sétáljatok vissza az autóhoz, és guruljatok át a Szervizparkba, innen kb. 15 perc autóval.

14:00-15:30 Szervizpark (Veszprém, Aréna)

Nézzetek bele a szervizpark szombat napközbeni szervizidőszakába! Sétáljatok körbe, nézzetek be a különböző állomásokra, merüljetek el a versenyautók és csapatok nyüzsgő forgatagában, fogyasszatok egy jó olasz kávét a délutáni lendületért. Ha gyerekkel érkeztek, kukkantsatok be a Zöld Életre Valók programhelyszínére, a Road Safety és a Gokartszlalom pályáira, és ne hagyjátok ki az egyedi fejlesztésű Driver21 szimulátorainak kipróbálását se! Ha még bírjátok, 16 óra körül induljatok tovább, és nézzetek bele valamelyik délutáni gyorsasági szakaszba!

Veszprém tárt karokkal várja az ERC-mezőnyt!

16:30-tól Kislőtér vagy Várpalota

Két lehetőséget javaslunk, mindkettő szuper délutáni program lehet. Ha tetszett a kislőtéri nézői pont, térjetek vissza ide, és nézzetek bele a délutáni körbe. A programhelyszíneket, étel-ital kínálatot ugyanitt találjátok, gyerekkel jó választás itt elidőzni, a járást pedig már ismeritek! Kislőtéren a délutáni körben az első autó rajtja 16:35.

Ha megnéznétek egy új helyszínt, induljatok el picit korábban, és célozzátok meg a várpalotai gyorsasági szakaszt. Inota hadiút felől érkezve közelítsétek meg az Inota nyugati nézői csomópontot. Itt parkoljatok szinte a pálya melletti parkolóban, és sétáljatok be a nézői pontra. Ha megéheznétek, büfét találtok a helyszínen, de a délelőttihez hasonló programhelyszínekkel itt nem készülünk! A délutáni kör 17:33-kor rajtol, a délelőtti menetrendhez hasonlóan, keressétek meg a legjobb helyet 16:58-ig, utána a pályán nézői mozgás nem megengedett! A verseny itt 21:00-tól 22:00-ig is eltarthat, maradjatok, amíg kedvetek van!

Április 14., vasárnap

9:00-11:30: Iszka

Az Európa-bajnoki hétvége utolsó napján kezdjetek Iszkán! Csór-Iszka-Szőlőhegy, Bánya utca felől hajtsatok autóval a zárásig, itt parkoljátok le az autót, majd a shuttle járattal keressétek fel az 1-es vagy 2-es nézői pontot. Ha megérkeznétek az elejére, az első autó 9:27-kor rajtol, de ha nem ragaszkodtok ehhez, érkezhettek 10:00 körül, a délelőtti kör becsülhetően ebédidő utánig eltart. Büfét és mosdót találtok a területen, megebédelhettek itt is, vagy máris áthajthattok a Szervizparkba. Iszkáról az út kb. 40-45 perc.

12:30-14:30: Szervizpark (Veszprém, Aréna)

Épp megérkeztek a napközbeni szervizre, a versenyautók szép sorban beérnek a Szervizparkba, ahol belenézhettek az utolsó napi nyüzsgésbe. Ebédeljetek meg az itteni büfében, igyatok egy olasz kávét, kóboroljátok be a csapatok helyszíneit, és ha még nem tettétek, látogassátok meg a Road Safety és a Gokartszlalom pályáit a Zöld Életre Valók helyszínen és a Driver21 egyedi fejlesztésű szimulátorait! 14:30 körül kényelmesen induljatok el a nagylőtéri gyorsasági szakasz nézői pontjának helyszínére, az út kb. 25 perc.

15:30: Nagylőtér

Gyulafirátót 82-es út felől érkezzetek a 2-es kiemelt nézői pont helyszínére, parkoljatok, majd sétáljatok be a kb. 200 méterre lévő pályához. A délutáni kör, a látványos és izgalmas Power Stage 17:05-kor rajtol el, így addig van időtök inni egy kávét és belehallgatni Metha DJ szettjébe, vagy felkeresni a Rendőrség, a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Pannon Egyetem kitelepült programhelyszíneit. A foodtruckok olasz pizza, kézműves hamburger és hotdog kínálatával várnak, ha közben megéheznétek.

Ha még mindig bírjátok, és van kedvetek, a Gyárkertben, Veszprémben 18:20-tól érkeznek be az autók a Céldobogóra, az ünnepélyes Célceremóniára. Ha a gyerekekkel végig jártátok a Hertz Rally Kaland helyszíneit, és megszereztétek az összes pecsétet, semmiképpen ne hagyjátok ki a nyereménysorsolást! De akkor sem fogtok unatkozni, ha a Nagylőtéren maradtok, és végig követitek az estébe nyúló utolsó gyorsasági szakasz versenyét.

Friss