2024. április 27. 11:14

KezdőlapERCNémet Gábor a legújabb Skodával áll rajthoz a Rally Hungaryn

Német Gábor a legújabb Skodával áll rajthoz a Rally Hungaryn

-

Német Gábor és Németh Gergely tavaly az ORB negyedik helyét szerezte meg év végén, ennek ellenére a 2023-ban használt Hyundai i20 N Rally2-t az Eurosol Racing Team Skoda Fabia RS Rally2-es autójára cseréli. 

Német Gábor és Németh Gergely a tavalyi ORB szezont még Skoda fabia Rally2 evóval kezdte, majd a második versenytől Hyundai i20 N Rally2-re váltott, amivel a Rally Hungaryn a magyar értékelés negyedik, és az ERC értékelés hetedik helyén zárt. Év végén a magyar bajnokságban a negyedik helyet szerezte meg. 

A sikeres szezon ellenére az idei évre a Hyundait az Eurosol Racing Team Skoda Fabia RS Rally2-es autójára váltja a fiatal páros. 

“Tehetséges páros és bár az elmúlt években nem Magyarországon versenyeztünk, úgy gondoltuk, hogy igen kell mondanunk Német Gáborékmegkeresésére – mondta Puskádi János, az Eurosol Racing Team csapatfőnöke az ERC hivatalos oldalának. – Az elmúlt években folyamatos fejlődést tudtak bemutatni és tavaly néha már tudtak az élmezőnyben autózni. Lástok Német Gáborban és Németh Gergelyben potenciált és csapatunkkal szívesen segítek számukra a további fejlődésben. Nem szeretnénk nyomás alá helyezni őket, idén egy sikeres szezon teljesítése lesz a cél.” 

Németék először a tavalyi Mikulás Rallyn próbálták ki az autót, amivel Klausz Kristóf és Erik Cais mögött a harmadik helyen zártak. 

Fotó: Eurosol Racing Team

“Elsősorban szerettük volna kipróbálni az autót a Mikulás Rallyn – mondta Német Gábor. – Nagyon kényelmesen vezethetőnek éreztük az autót a nehéz körülmények között és azonnal megszerettük. Nagyon jó választás volt tavaly a Hyundai is, de úgy érezzük, hogy idén a Skodával még többre leszünk képesek. Ráadásul az Eurosol Racing Teamnek köszönhetően egy nagyon tapasztalat csapattal dolgozhatunk, mely már bizonyított nemzetközi téren világbajnokságon és Európa-bajnokságon is. A háttérrel biztos nem lesz probléma, a többi rajtunk múlik.”

Friss