2024. április 30. 00:44

KezdőlapERCA nézőcsalogatás csúcsformája volt egykor a prológ, az idei Rally Hungary sem...

A nézőcsalogatás csúcsformája volt egykor a prológ, az idei Rally Hungary sem lesz kivétel

-

A 2000-es években alig akadt olyan magyar verseny, mely nem prológgal kezdődött, a rövid, de annál látványosabb szakasz eredményei azonban általában nem számítottak bele a verseny eredményeibe, néhány versenyző pedig nem is szerette, azonban a szurkolók annál inkább rajongtak érte. 

Napjainkban már igen kevés versenyen rendeznek prológot, helyüket inkább a szuperspeciálok vették át, melyek, ellentétben a régi prológ szakaszokkal, beleszámítanak a verseny eredményébe is. 

Így azonban sok versenyző inkább óvatosabban és kevésbé látványosan teljesíti ezeket a szakaszokat, hiszen itt versenyt nyerni nem, de elveszteni annál inkább lehet egy-egy hiba után. 

Régen azonban ezek a szakaszok, mivel nem számítottak a verseny eredményeibe, elsősorban a szurkolók szórakoztatásáról szóltak. 

A versenyzők bár kevésbé szerették – hiszen egy-egy hiba így is véget vethetett a versenynek –, a nézők még inkább kedvet kaphattak ahhoz, hogy kimenjenek a rallyn kijelölt egy-egy gyorsaságira. 

Íme, néhány ilyen prológon készült videó, kezdésként a #TheLepoldMédia összeállítása.

2006-ban Harri Rovanpera a prológon, míg Bessenyei Péter a levegőben tartott bemutatót a Mecsek Rally prológján.

A Rally Hungary minden évben szuperspeciál szakasszal indult a Rabócsiringen, és nem lesz kivétel az idei veszprémi rendezvény sem. 

21 évvel ezelőtt már rendeztek Veszprém Rally előtt szinkronpályás prológot, ami kis ízelítőt adhat az idei Rally Hungary első szakaszához. 

Friss