2024. április 21. 09:58

KezdőlapERCA nézőcsalogatás csúcsformája volt egykor a prológ, az idei Rally Hungary sem...

A nézőcsalogatás csúcsformája volt egykor a prológ, az idei Rally Hungary sem lesz kivétel

-

A 2000-es években alig akadt olyan magyar verseny, mely nem prológgal kezdődött, a rövid, de annál látványosabb szakasz eredményei azonban általában nem számítottak bele a verseny eredményeibe, néhány versenyző pedig nem is szerette, azonban a szurkolók annál inkább rajongtak érte. 

Napjainkban már igen kevés versenyen rendeznek prológot, helyüket inkább a szuperspeciálok vették át, melyek, ellentétben a régi prológ szakaszokkal, beleszámítanak a verseny eredményébe is. 

Így azonban sok versenyző inkább óvatosabban és kevésbé látványosan teljesíti ezeket a szakaszokat, hiszen itt versenyt nyerni nem, de elveszteni annál inkább lehet egy-egy hiba után. 

Régen azonban ezek a szakaszok, mivel nem számítottak a verseny eredményeibe, elsősorban a szurkolók szórakoztatásáról szóltak. 

A versenyzők bár kevésbé szerették – hiszen egy-egy hiba így is véget vethetett a versenynek –, a nézők még inkább kedvet kaphattak ahhoz, hogy kimenjenek a rallyn kijelölt egy-egy gyorsaságira. 

Íme, néhány ilyen prológon készült videó, kezdésként a #TheLepoldMédia összeállítása.

2006-ban Harri Rovanpera a prológon, míg Bessenyei Péter a levegőben tartott bemutatót a Mecsek Rally prológján.

A Rally Hungary minden évben szuperspeciál szakasszal indult a Rabócsiringen, és nem lesz kivétel az idei veszprémi rendezvény sem. 

21 évvel ezelőtt már rendeztek Veszprém Rally előtt szinkronpályás prológot, ami kis ízelítőt adhat az idei Rally Hungary első szakaszához. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss