2024. május 02. 08:29

KezdőlapERCErik Cais úgy készült a V-Híd Rally Hungary-re hogy legyőzte Kopeckyt

Erik Cais úgy készült a V-Híd Rally Hungary-re hogy legyőzte Kopeckyt

-

Aszfaltos cseh rallysprint futammal hangolódott a V-Híd Rally Hungaryra Erik Caís és Bacigál Igor. A cseh versenyző 5.3 másodperccel győzte le Jan Kopeckyt a hat gyorsasági szakaszból áll versenyen.

A 42. Kowax Valašská Rally ValMez rallyn ott volt a cseh élmezőny, 19-en indultak a Rally2-es autóval – nem meglepő, hogy javarészük a Skodára szavazott.

Hatalmas adok-kapok alakult ki a versenyen Caís, Kopecky, Brezik és Stříteský között, de Caísék már az első gyorsaságin az élre álltak és végig ott is maradtak. A sebességre jellemző, hogy a leglassabb szakaszon is 108 kilométer feletti átlagot teljesítettek, a legtempósabb gyorsaságin viszont 118 felett mentek, így is volt olyan pálya ahol a négy versenyző egy másodpercen belül ért célba.

Caísék végül 5.3 másodperccel győzték le Kopeckyt és 6.4-gyel Stříteský-t. Abban, hogy ilyen sebességgel is képesek voltak hibátlanul autózni bizonyára sokat segített a futam előtti teszt, amelyen a cseh versenyző sisakkamerával örökítette meg a száguldást az erdőben.

Friss