2024. április 29. 20:48

KezdőlapERCRanga Péterék magabiztosan várják a V-Híd Rally Hungaryt

Ranga Péterék magabiztosan várják a V-Híd Rally Hungaryt

-

A hétvégén Királyszentistvánon tesztelt Ranga Péter és Czakó Janek. A gyakorlás jól sikerült, a páros úgy érzi megfelelően felkészült a V-Híd Rally Hungary-re.

2017-ben és 2023-ban már diadalmaskodott a Veszprém Rallyn Ranga Péter, most azonban egy lépcsőfokkal nagyobb kihívás elé tekintenek: Czakó Janekkel együtt nem csak a hazai, hanem az ERC élmezőnnyel is fel kell venniük a versenyt a V-Híd Rally Hungaryn.

A pécsi páros a hétvégén Királyszentistvánon tesztelte a SKoda Fabia R5-öt, amely hiába öregebb két generációval a legújabb versenyautóknál, épp ők bizonyították be többször is, hogy értő kezekben a murván is ütőképes lehet ez a technika.

„40-50 kilométert tudtunk autózni, a tavalyi nagyon jó alapbeállításunkat finomítottuk tovább. Az autó remekül viselkedett, úgy érzem készen állunk a versenyre” – foglalta össze röviden a teszt eseményeit Ranga Péter, majd előretekintett a hétvégére.

„Mind a pályák, mind az indulók szempontjából jó versenyt várok, mivel remek pályák lesznek és a mezőny is erős. Szoros csatára számítok a magyarok között is, és az ERC mezőnyben is. Azt, hogy mi magyarok mire leszünk képesek megtippelni sem tudom, remélem helytállunk. Mi biztosan nem vállalunk plusz kockázatot, a végén meglátjuk mire lesz elég a tempónk. Az biztos, hogy az ERC mezőny ellen sem feltartott kézzel megyünk, kíváncsian várjuk a hétvégét, és azt tudom ígérni, hogy odatesszük magunkat.”

Ranga
foto: STom/Sándor Tamás

Ahogy Ranga mondta, a pályákra nem lehet panasz, a 13 gyorsasági mindegyike klasszikus helyszíneket takar, persze csavar azért lesz a vonalvezetésekben. Épp ezért nem könnyű kimondani, hogy melyik a kedvenc.

„A Kislőtér a kedvencem, de most 30 százalékban lesz benne egy olyan új rész, amin még sosem ment gyorsasági szakasz. A csütörtöki pályabejáráson ismerjük meg ezt a részt, kíváncsian várjuk. Ebben a  formában még Hegyesden sem mentem még, ott például Ostberg már versenyzett, így ott neki lesz előnye” – mondta Ranga Péter.

Ranga
foto: STom/Sándor Tamás

Utóbbi a ritka kivétel, a murvára és az év elejére költöző hazai ERC futam azért némiképp előnyös helyzetbe hozza a magyar versenyzőket.

„A többi pályán azt gondolom a magyaroknak némi előnyt jelent a pályaismeret, de csütörtökig ezt sem lehet biztosan megmondani, a pályabejárás után okosabbak leszünk” – foglalta össze Ranga.

A pécsi páros ha sok újdonsággal nem is de egy új dekorral azért készült az idei évre, a Skoda az eddig fehér alapról piros-kékre váltott.

Ranga
foto: STom/Sándor Tamás

 

Friss