back to top
2024. május 05. 23:49

KezdőlapERCSimon Wagner jól kezdené az ERC-szezont a V-Híd Rally Hungaryn

Simon Wagner jól kezdené az ERC-szezont a V-Híd Rally Hungaryn

-

Simon Wagner a Lavanttal Rallyn aratott győzelem után érkezik a V-Híd Rally Hungaryre, mely az ERC szezonnyitó versenye lesz. Mivel az osztrák versenyzőnek kevés tapasztalata van murván, elsősorban a pontszerzés lesz a célja. 

Simon Wagner már javában elkezdte idei szezonját, hiszen az Osztrák rally Bajnokság mind a három eddigi versenyén rajthoz állt és két győzelemmel, valamint egy második helyezéssel magabiztosan vezeti hazája bajnokságát. 

Ettől a hétvégétől azonban elkezdi szereplését az ERC-ben is, ahol idén több versenyen indulna, mint korábban. Wagner a V-Híd Rally Hungaryn szeretne jól kezdeni, azonban mivel kevés murvás versenyen indult eddig, elsősorban a pontszerzés lesz a fő célja. 

“Idén is folytatjuk az ERC-programot és szeretnénk több versenyen indulni, mint korábban – mondta Simon Wagner az ERC hivatalos oldalának. – Az idei évre szereztünk egy új Skoda Fabia RS Rally2-t, melyet ebben az évben is az Eurosol Racing Team készít fel, valamint gumiabroncs terén is maradunk a Michelin mellett. Őrült versenyre számítok az idei ERC-ben, és már nagyon várom a versenyeket. Ugyan jobban szeretek murván vezetni, mint aszfalton, kevés murvás tapasztalatom van. Kilenc hónapja nem vezettem murván, de az utóbbi másfél év során is csak két murvás futamon álltunk rajthoz. Éppen ezért a Rally Hungaryn elsősorban szeretnénk jól érezni magunkat, szeretnénk egy következetes versenyzés végén néhány pontot szerezni, talán a legjobb nyolc közé be tudunk férni.” 

Wagner még 2020-ban indult a zempléni Rally Hungaryn, akkor azonban baleset miatt nem ért célba, idén azonban egy új környezetben, Veszprémben rendezik a magyar ERC futamot. 

Friss