2024. április 30. 01:10

KezdőlapERCMikko Heikkilä felkészülési versenye borulással végződött

Mikko Heikkilä felkészülési versenye borulással végződött

-

A finn versenyző az olasz murvabajnokságban szerepelt a hétvégén, de az utolsó gyorsaságin felborult a Toyota Yaris Rally2-vel.

Heikkilä az utolsó szakasz előtt versenyben volt a győzelemért a Rally della Val D’Orcián. Nyolc gyorsasági után az első öt versenyzőt mindössze hat másodperc választotta el egymástól.

A Toyota új Rally2-es autójával versenyző Heikkilä és olasz navigátora, Francesco Pezzoli a második helyről indult az utolsó szakaszra, mindössze 1,7 másodperccel lemaradva az élen álló Fabrizio Zaldivar mögött. A finn megpróbálta lefaragni a hátrányt, de túl nagy volt a tempó.

„Az autó elkezdett pörögni, amikor a hátsó kerekek puha kavicsra értek, és nem tudtam visszanyerni az irányítást. Szerencsére nem mentünk túl gyorsan, de így is csalódás” – nyilatkozta Heikkilä.

„A verseny addig a pontig jól alakult. Nagyon keményen versenyeztünk, és mindent megtettem, hogy a többieket magam mögött tartsam. Kár az olasz rallybajnokságért, ez a sorozat számunkra is fontos. Elnézést kérek a csapattól és a navigátoromtól, Francescótól – remek munkát végeztek egész hétvégén” – tette hozzá a finn pilóta.

Heikkilä kiesése után a futamot végül Zaldivar nyerte, 1.6 másodperccel a V-Híd Rally Hungary-re is nevező Simone Tempestini előtt.

A finn pilóta rendszeresen indul az olasz murvabajnokságban, amelynek márciusi nyitóversenyét megnyerte. A versenyszezonja a következő hétvégén folytatódik az olasz Step Five Motorsporttal, amikor a V-Híd Rally Hungary ERC mezőnyében kezdi meg az Európa-bajnoki évadot. Nálunk újra az a Kristian Temonen ül majd a navigátori ülésben, aki a szezon elején három futamot, köztük a Svéd Rallyt is, teljesítette a finn pilótával.

Heikkila
foto: Step Five Motorsport

 

Friss