2024. április 29. 21:23

KezdőlapERCMegvan a Kanári-szigetek Rally helyébe lépő ERC-futam

Megvan a Kanári-szigetek Rally helyébe lépő ERC-futam

-

A Kanári-szigetek Rally 2025-ben már WRC-futamnak ad otthont, azonban a helyére egy másik versenyt kellett találni, mely az ERC-ben kap helyet. 

A WRC Promóter 2022-ben vette át az ERC-sorozat irányítását is, mely után a Liepaja Rally volt az első, mely Lett Rally néven a WRC-naptárba lépett korábbi vb-s múlt nélkül. 2024-ben ugyancsak új verseny lesz a WRC-ben a Lengyel Rally is, ez azonban 2017 után tér vissza a vb naptárba. 

Mint azt pár hete bejelentették 2025-ben a lett versenyt a Kanári-Szigetek Rally követi és szintén a WRC-naptár része lesz. 

A spanyol verseny helyére azonban egy másik rallyt kellett találni a 2025-ös ERC-naptárba, ez pedig a Spanyol Szuperbajnokságban szereplő Sierra Morena Rally lett, mely 2023 óta a TER-sorozat része. Idén a múlt hétvégén rendezték meg, ekkor jelentették be a 2025-ös ERC-be lépést is. 

A WRC Promóterrel már egy éve tárgyaltak a spanyol versenyr szervezői, a megállapodás pedig már az ősszel megtörtént. 

Az aszfaltos szakaszokon zajló Sierra Morena Rallyt 1978-ban rendezték meg először, és 1990-ben már szerepelt az Eb naptárban. 

13 gyorsasági szakasz vár a Kanári-szigetek Rallyn indulókra

A verseny legsikeresebb versenyzője Miguel Fuster négy győzelemmel, míg a múlt hétvégén a Citroen C3 Rally2-es autóval induló Diego Ruiloba és Ángel Luis Vela szerezték meg a győzelmet. 

Friss