2024. április 29. 21:33

KezdőlapERCSimone Tempestini megmutatná igazi murvás tempóját a V-Híd Rally Hungaryn

Simone Tempestini megmutatná igazi murvás tempóját a V-Híd Rally Hungaryn

-

A román Simone Tempestini egy olasz versenyen készült az idei ERC-szezon első versenyére, a V-Híd Rally Hungaryre, melyen szeretné megmutatni murvás sebességét. 

Simone Tempestini már hosszú évek óta verhetetlen hazájában, és már nyolc román bajnoki címet szerzett, azonban egy évtized óta tartó ERC-karrierje során még nem tudott dobogón zárni. 

Idén a 29 éves versenyző hét ERC-futamon szeretne indulni, és a V-Híd Rally Hungaryre az olasz Rally della Val D’Orcia versenyen készült, ahol a második helyet szerezte meg azzal a Skoda fabia RS Rally2-vel, mellyel ez volt első rallyja.  

“Fontos volt, hogy megszokjuk az új autót, ezért indultunk az olasz versenyen, mely után már a Rally Hungaryn állunk rajthoz – mondta Simone Tempestini az ERC hivatalos oldalának. – Még dolgozunk az idei szezon összetételén, de szeretnénk hét ERC-futamon indulni, amiben az összes murvás verseny, valamint a Róma Rally és a Barum Rally szerepel. Aztán majd meglátjuk, hogy mit enged meg a költségvetésünk.” 

A V-Híd Rally Hungary szakaszai a külföldi versenyzőknek újak lesznek, de a magyar versenyzők is találkozhatnak majd meglepetésekkel, ugyanakkor a szakaszok jellemzőivel ők már tisztában vannak. 

“Azt már tudom más versenyzőktől, akik korábban versenyeztek ezen a rally, hogy Veszprémben nagyon nehéz, kemény szakaszok lesznek. Számunkra ez egy teljesen új verseny. A belső felvételek alapján lesz néhány olyan szakasz, melyen elágazások vannak, de összességében gyorsak a pályák. Izgalmas verseny lesz, remélhetőleg jó időjárás mellett.” 

Tempestini szerint a felkészülésnek komoly szerepe lehet a jó eredmény tekintetében. 

“Az, hogy milyen eredményt tudunk elérni a Rally Hungaryn, függ a verseny előtti felkészüléstől és teszttől. Szeretnék gyors lenni, szeretnénk elkerülni a problémákat és élvezni a versenyzést.” 

A nyolcszoros román bajnok és 2016-os Junior Világbajnok Simone Tempestini 2013-ban indult első ERC futamán, eddigi 31 versenye közül pedig a 2022-es Azori-szigetek Rallyn érte el legjobb eredményét, ahol negyedik lett. A skodás versenyző 2022-ben a negyedik helyen zárta az ERC-t év végén.

Friss