2024. április 29. 20:54

KezdőlapERCLégy biztonságban a V-Híd Rally Hungaryn is, vigyázz magadra!

Légy biztonságban a V-Híd Rally Hungaryn is, vigyázz magadra!

-

A rallysport az egyik legszebb szakága a motorsportnak, azonban szépsége mellett az egyik legveszélyesebb is, ezért fontos, hogy szurkolóként is betartsuk a biztonságra vonatkozó szabályokat!

Mindannyian azért vagyunk itt, hogy a lehető legközelebb kerüljünk az autókhoz, az akcióhoz és élvezzük a versenyt. Ám a rali szigorú határokon belül zajlik és nincs lehetőség a hibákra. Olvasd el a biztonsági információkat, kövesd a biztonsági személyzet és a sportbírók utasításait! Vigyázzatok egymásra és érezzétek jól magatokat!

A motorsport veszélyeket rejthet – ezért van szükségünk a segítségedre. A versenyzőknek támadhat technikai gondjuk, vagy adódhat más ok, ami miatt képtelenek az autójukat az úton tartani. Emiatt kiemelten fontos, hogy te, mint szurkoló, hol állsz. Az alábbi grafikák megmutatják a veszélyes helyeket, ahol tilos tartózkodni.

Kérjük, alaposan tanulmányozd az alábbi biztonsági tájékoztatót és a mellékelt illusztrációkat annak érdekében, hogy a verseny látogatása minden pillanatban biztonságos legyen!

 

Biztonsági autók a rajt előtt

A gyorsasági szakasz rajtját megelőző 2 óra során több biztonsági autó teljesíti a szakaszt és ellenőrzi a szakasz biztonsági lebonyolításának feltételeit. Kérjük, hogy legkésőbb 30 perccel a rajt előtt foglald el a helyedet a kijelölt nézői pontokon! Tartsd be a sportbírók és a biztonsági személyzet utasításait és szükség esetén kérd a segítségüket!

Hangosautó 35 perccel az első versenyautó előtt

Hangosbemondó segítségével tájékoztatja a közönséget arról, hogy közeledik a gyorsasági szakasz rajtoltatásának időpontja. Kérjük, foglalják el a helyüket a nézői ponton!

Biztonsági vezető 35 perccel az első versenyautó előtt


A biztonsági vezető ellenőrzi, hogy a gyorsasági szakasz megtartásának feltételei adottak-e, és amennyiben szükséges, beavatkozik a rend helyreállítása érdekében.

Rendőrautó 35 perccel az első versenyautó előtt

A hangosautó és a biztonsági vezető autóját szorosan a rendőrség autója követi, amelynek munkatársai biztosítják a résztvevők és a közönség biztonságát.

000-s autó 30 perccel az első versenyautó előtt

A „háromnullás” az első biztonsági autó a rajt előtt. Kérjük, az autó érkezése előtt foglalják el a helyüket a nézői ponton! Utána a rajt és a cél között nem engedélyezett a mozgás!

FIA biztonsági küldött 20 perccel az első versenyautó előtt

Az FIA biztonsági küldöttje ellenőrzi, hogy a gyorsasági szakasz alkalmas-e a verseny elindítására. Rendellenességek esetén elhalaszthatja vagy törölheti a szakasz teljesítését.

00-s autó 12 perccel az első versenyautó előtt

Fokozott tempóval halad a gyorsasági szakaszon, de szükség esetén beavatkozik a szakasz biztosítása érdekében. A rajt és a cél között nem engedélyezett a mozgás!

0-s autó 8 perccel az első versenyautó előtt

Versenyen kívüli versenyautó, ami versenytempóhoz közeli sebességgel halad. Szükség esetén beavatkozik a szakasz biztosítása érdekében. A rajt és a cél között nem engedélyezett a mozgás!

Versenyautók A rajtidőponttól folyamatosan


A biztonsági autók után a gyorsasági szakasz rajtidőpontjától kezdve folyamatosan zajlik a versenyautók rajtoltatása. A kijelölt nézői pontokon kívül tartózkodni szigorúan tilos és balesetveszélyes!

Záróautó A mezőny után 5-10 perccel


Az utolsó versenyautó után 5-10 percen belül indul és begyűjti a sportbíróktól a jegyzőkönyveket. A záróautó után a közönség mozgása a sportbírók utasításai szerint lehetséges!

További fontos információk

Friss