2024. április 30. 13:14

KezdőlapERCA brit versenyzők súlyos hibája után a hatalmas büntetés sem maradt el...

A brit versenyzők súlyos hibája után a hatalmas büntetés sem maradt el a V-Híd Rally Hungaryn

-

Phillip Allen hatalmas hibát követett el a V-Híd Rally Hungary utolsó napján, amit a felügyelők igen komolyan megbüntettek. 

A Hyundai i20 N Rally2-vel induló Philip Allen és navigátora, Dale Furniss a V-Híd Rally Hungary utolsó napján túl gyorsan hajtott etapútvonalon, ezért a verseny után megbüntették a párost. 

A brit versenyzők 161 km/h-ás sebességgel hajtottak két gyorsasági között egy olyan etapútvonalon, ahol csupán 60 km/h-val lehetett volna közlekedni. 

A felügyelői dokumentum szerint 6 km/h lett volna a tűréshatár, azonban ezt is 95 km/h-val átlépte a 28-as rajtszámú autóval induló kettős. 

A páros a felügyelőknek elmondta, hogy autójukkal problémájuk volt, ezért sietniük kellett, hogy a következő szakaszra időben érjenek oda, és nem tudták, hogy az ominózus útszakaszon csupán 60 km/h-val lehet közlekedni. Allen a hibáért bocsánatot kért. 

A felügyelők végül 2375 eurós pénzbírságot, valamint 15 perces időbüntetést szabtak ki, ráadásul a páros mindkét tagjának öt óra közmunkát kell végeznie. A büntetést és a közmunkát a következő ERC-futam előtt kell teljesítenie a párosnak. 

Friss