back to top
2024. május 06. 20:13

KezdőlapERCA Junior ERC versenyzői a magyar edzésprogrammal készülhetnek

A Junior ERC versenyzői a magyar edzésprogrammal készülhetnek

-

Az idei Junior ERC bajnokságban induló versenyzők a futamokra a magyar Fit4Race segítségével készülhetnek.  

A Fit4Race programot 15 évvel ezelőtt Matics Zsolt hozta létre, azóta pedig több nagy sikert is elérő autóversenyző részt vett a programban. A motorsport-specifikus edzésmódszer Magyarországon és külföldön is népszerű. 

Michelisz Norbert, Csomós Mixi, Hideg Ádám és Herczig Patrik is ezzel a programmal készül a versenyek között, de már Berecz Zsombor olimpiai második helyezett vitorlázó is igénybe vette az edzés programot. 

A V-Híd Rally Hungary idején a Fit4Race workshop-sorozatot szervezett az ERC-t működtető WRC Promóterrel közösen. 

“A terv az volt, hogy ne csak rövidtávon, de hosszútávon is segítsünk a versenyzőknek tanácsadással és oktatással – mondta Matics Zsolt az ERC hivatalos oldalának. – A WRC Promóter segítségével kötelező eligazítást tarthattunk a V-Híd Rally Hungaryn, melyen minden Junior ERC-ben induló versenyző részt vett. Felhívtuk a figyelmüket, hogy ha a verseny során testi vagy lelki tanácsadásra van szükségük, nyugodtan keressenek bennünket. A versenyzők nagyon nyitottak voltak és minden nap 4-5 versenyző keresett bennünket.” 

Matics Zsolt elmagyarázta azt is, mire jó igazán az edzésprogram. 

“A rallysportban a legfontosabb, hogy az adott pillanattal foglalkozzon a versenyző és zárja ki a múltat és a jövőt is, ez kell ahhoz, hogy az adott pillanatban a legjobban tudjon koncentrálni és el tudja kerülni a hibát. Ha sikerül ezt a koncentrációt elérni, már nehezen lehet onnan kimozdítani egy versenyzőt.” 

A V-Híd Rally Hungaryn a Junior ERC mezőnyben nyerő Max McRae sikerével egy teljes értékű Fit4Race edzésprogramot nyert. 

Friss