back to top
2024. május 17. 19:36

KezdőlapERCEfrén Llarena három dobogó után már nyerni szeretne hazai ERC-futamán

Efrén Llarena három dobogó után már nyerni szeretne hazai ERC-futamán

-

Efrén Llarena számára nem jól indult az idei ERC-szezon, miután a Rally Hungaryn kiállni kényszerült, ezért a 2022-es Európa-bajnok nyerni szeretne a hazai versenyének számító Kanári-szigetek Rallyn, ahol korábban már háromszor zárt dobogón.

Efrén Llarena a veszprémi Rally Hungaryn már az első napon kiállni kényszerült, miután egy ugratón után orra érkezett Skodájával és megsérült annak hűtője.

A 2022-es Európa-bajnok miután tavaly csupán negyedik lett a bajnokságban, idén a versenyeken való jó szereplésben bízik és nem a bajnoki címre gondol.

Az ERC-szezon második versenyét pedig a Kanári-szigeteken rendezik, ahol korábban már háromszor tudott dobogóra állni.

Közel száz nevező, köztük három magyar kettős a Kanári-szigetek Rallyn

“Megpróbálunk idén nyerni a Kanári-szigeteken – mondta a spanyol versenyző az ERC hivatalos oldalának. – A győzelem megfelelő lenne a pontszerzés szempontjából is, idén azonban elsősorban versenyekről versenyekre szeretnénk jól szerepelni, nem a teljes bajnokságra gondolunk. Az MRF a tél folyamán azon dolgozott, hogy minél jobb gumikat tudjon az idei évre készíteni, mi pedig harcolni szeretnénk velük az élmezőnyben. A Kanári-szigeteken az elmúlt három évben dobogón tudtam állni, így most már jó lenne nyerni, még ha nagyon nehéz is lesz.”

Az ERC idei második versenyén is igen erős mezőny jön össze, így senkinek sem lesz könnyű dolga, ha nyerni szeretne.

“Az ERC mezőnye is igen erős, de most a Spanyol Szuperbajnokság versenyzőivel is tovább erősödik. Szeretem ezt a versenyt, a pályáit és hogy sok a szurkoló mindig. Igaz, hogy 3000 km-re vagyunk az otthonomtól, de mégis ez a hazai versenyem, ahol sok szurkoló támogatását élvezhetjük.“

A tavaly nagy sikert aratott gyorsaságival indul idén is a Kanári-szigetek Rally

A Kanári-szigetek Rally csütörtökön a kvalifikációval kezdődik.

Friss