back to top
2024. május 17. 04:08

KezdőlapERCHayden Paddon szerint Csomós Mixi is esélyes az idei Eb címre

Hayden Paddon szerint Csomós Mixi is esélyes az idei Eb címre

-

Hayden Paddon szerint már a V-Híd Rally Hungaryn bebizonyosodott, hogy idén minden korábbinál nagyobb csata várható az Eb címért, melyre tízen is esélyesek lehetnek, köztük Csomós Mixi is.

“Nagyon kemény lesz az idei Eb szezon – mondta Hayden Paddon a Dirtfishnek. – Elég csak a magyar versenyt megnézni. Azt gondolom, hogy a veszprémi dobogós versenyzők, Simone Tempestini, Mathieu Franceschi és Csomós Mixi egyaránt esélyes lesz az Eb címre. Mellettük még harcba szállhat Martins Sesks, Mads Ostberg is, valamint mivel sok aszfaltos verseny lesz Yoann Bonato is. Akár tíz versenyző is esélyes lehet az Eb címre, de ez csak jó a számunkra, mert így kiélezett verseny várható.”

Paddon a V-Híd Rally Hungary utolsó szakasza előtt még a győzelemre is esélyes, volt, azonban egy defekt miatt a második helyről a negyedikre csúszott, így még a dobogóról is lemaradt.

Kanári-szigetek Rally 2024 – Minden infó egy helyen

“A magyar verseny nagy része a gumikezelésről szólt. Volt egy stratégiánk, amihez ragaszkodtunk és sokáig elégedett voltam a dolgokkal. Nem mentünk határon Veszprémben, mert tudtuk, hogy könnyedén defektet lehet szerezni. A verseny végén aztán több versenyző is kockáztatott, és rajta vesztett. Mi az óvatosabb tempó ellenére is defektet szedtünk össze, azonban a negyedik helyért is sok pontot szereztünk.”

“Most következik a Kanári-szigetek Rally, és bár az aszfalt nem a kedvenc felületem, ezt a versenyt mégis szeretem. Nagyon jó minőségű az aszfalt és a pályák is nagyon jók ezen a versenyen. Mint minden versenyen, most is szeretnénk olyan gyorsak lenni, amilyen gyorsak csak tudunk, szeretnénk a győzelemért harcolni.”

Friss