back to top
2024. május 20. 11:00

KezdőlapERCPaddonnak tetszik, hogy a helyi versenyzőkkel is meg kell küzdeni az ERC-versenyeken

Paddonnak tetszik, hogy a helyi versenyzőkkel is meg kell küzdeni az ERC-versenyeken

-

Hayden Paddon a Kanári-szigetek Rally utolsó napján a harmadikról a hatodik helyre csúszott, miután három helyi, spanyol versenyző is megelőzte. Az új-zélandi Eb-címvédőnek azonban pont az tetszik az ERC-ben, hogy a helyi versenyzőkkel is megkell küzdeni a jó eredmény érdekében. 

Hayden Paddon a Kanári-szigetek Rally utolsó napját a harmadik helyről kezdte, azonban az utolsó hat szakaszon a Spanyol Szuperbajnokság győzelméért küzdő Alejandro Cachón, Diego Ruiloba és José Antonio Suárez is megelőzte, így csak a hatodik helyet szerezte meg. 

Az új-zélandi versenyzőnek azonban tetszett, hogy a helyi pilótákkal kellett megharcolni. 

“Az ERC-ben pont az a szép, hogy a helyi versenyzők is képesek harcolni az ERC élmezőnyével – mondta a tavalyi Európa-bajnok az ERC hivatalos oldalának. – A WRC-futamokból éppen ez hiányzik. Az Eb-n a helyi versenyzőkkel is meg kell harcolni a jó eredményért, de éppen ez a jó ebben a bajnokságban.” 

Paddon szerint autója sem volt teljesen jól irányítható a spanyol versenyen. 

“Az autó nem volt tökéletes a Kanári-szigeteken, de lehetett volna rosszabb is. Az autó egyensúlya enyhén szólva nem túl jó, nagy volt az alulkormányozottság. Ha nem tökéletes az autó, kevésbé lehet harcolni a helyi versenyzőkkel, az Eb-n mindennek tökéletesnek kell lennie a siker érdekében.” 

Az új-zélandi versenyző idén szeretett volna mindent versenyen nagyobb kockázatot vállalni és szeretett volna minden versenyen a győzelemért harcolni, azonban két verseny után még a dobogóra sem tudott felállni. 

“Volt néhány rossz gyorsaságink a Kanári-szigeteken, míg másokon nem tudtunk volna gyorsabbak lenni, a maximumot hoztuk ki magunkból. Szerintem gyorsabbak vagyunk, mint tavaly, de a többiek is gyorsultak, így nem tehetünk mást, mint megpróbáljuk csak a legjobb tudásunkat nyújtani.” 

Két versenyt követően Paddon 21 pont hátránnyal áll az ERC-pontverseny második helyén Mathieu Franceschi mögött.

Friss