back to top
2024. július 27. 02:01

KezdőlapERCOstberg nem tartja kudarcnak a Kanári-szigetek Rallyt

Ostberg nem tartja kudarcnak a Kanári-szigetek Rallyt

-

Mads Ostberg a Kanári-szigetek Rallyn kezdte idei ERC-szezonját, miután a V-Híd Rally Hungaryn nem tudott rajthoz állni betegség miatt. A norvég versenyző bár csak a nyolcadik helyet szerezte a spanyol versenyen mégsem tartja teljesen kudarcnak idei első ERC-futamát. 

Mads Ostberg bár jelen volt a Veszprémben rendezett V-Híd Rally Hungaryn, végül indulni már nem tudott betegség miatt, így csak a Kanári-szigeteken tudta elkezdeni idei Eb szezonját. 

“A Kanári-szigetek Rally előtt szinte semmilyen tesztet nem tudtunk tartani, ezért gyakorlatilag a verseny rajtjánál próbáltam ki először az új gumikat és az autó beállítását – mondta Ostberg az ERC hivatalos oldalának. – Mivel a kvalifikációs szakaszon nem mindennel voltunk elégedettek, a verseny első szakaszára visszatértünk a régebbi autóbeállításhoz. Nyilván nem ez volt a legjobb helyzet, ráadásul az autó erejével is probléma adódott, amin az összekötő szakaszon is dolgozni kellett. A problémák miatt pedig nem igazán tudtam a versenyzésre koncentrálni.” 

“Problémánk volt az autó fékjével is, miután pénteken kicseréltünk minden féket, a fékegyensúly felborult. Emiatt is dolgoznunk kellett az összekötő szakaszon szombaton. Amikor egyszerre több dolog is elromlik egy verseny alatt, nem túl jó érzés. A fékproblémát sikerült orvosolni a szombat délkelőtti utolsó szakasz előtt, így ott legalább már versenytempóhoz közel tudtam vezetni.” 

Fotó: Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool

A Tagai Racing Team által felkészített Citroen C3 Rally2 szombat délutánra végre tökéletes állapotba került.  

“Határozottan jobban sikerült a szombat délután, mint az előtte lévő szakaszok. Ezt a versenyt egy leckének kell vennünk. Úgy indultunk az első idei versenyen, hogy nem készültünk fel eléggé. Ezért a Skandináv Rally előtt nagyobb hangsúlyt kell fektetni a felkészülésre és minden téren a tökéletességre kell törekedni a verseny rajtja előtt.” 

Az ERC-szezon június közepén a svéd Skandináv Rallyval folytatódik.

Friss