back to top
2024. július 27. 01:24

KezdőlapERCCarlberg a Richard Burns Rally segítségével tudott 2. helyen zárni a Kanári-szigetek...

Carlberg a Richard Burns Rally segítségével tudott 2. helyen zárni a Kanári-szigetek Rallyn

-

Calle Carlberg azt követően, hogy kiesett a V-Híd Rally Hungaryn, a Kanári-szigetek Rallyn második lett a Junior ERC mezőnyében. A svéd versenyző az aszfaltos futam előtt a Richard Burns Rallyval gyakorolt. 

A 23 éves Calle Carlberg már a V-Híd Rally Hungaryn is megmutatta gyorsaságát a Junior ERC mezőnyében, ahol a második helyen is tudott állni Opel Corsa Rally4-es autójával, végül a Nagylőtéren kiállni kényszerült. 

A svéd versenyző a Kanári-szigeteken azonban már a bajnokság második helyén ért célba honfitársa, Mille Johansson mögött és a német Timo Schulz előtt. 

Carlberg a versenyt követően elárulta, az eredmény elérésében segítségére volt a Richard Burns Rally videójáték is. 

“A Kanári-szigetek Rally 2. és 5. szakasza az Agüimes – Santa Lucia pálya, mely egyike azoknak, ami a Richard Burns Rallyban is megtalálható – mondta Calle Carlberg az ERC hivatalos oldalának. – Sokat gyakoroltam a verseny előtt ezen a pályán, hogy megtaláljam a jó tempót és a helyes autóbeállítást. Persze van különbség a valóság és a szimulátor között, de ez a játék nagyon jó arra, hogy az alapokat meg lehessen találni. Balesetek miatt ráadásul a valóságban várnom kellett mindkét szakasz esetében, ezért a hideg gumikon nem tudtunk elég gyorsak lenni.” 

Fotó: Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool

“A Richard Burns Rally bár idén már 20 éves, még mindig a kedvenc rally szimulátorom, miután a magyar Rallysimfans.hu stábja folyamatosan fejleszti a játékot. Tudom, hogy Nikolay Gryazin is szokott a játékkal gyakorolni, korábban elmondta, hogy a Barum Rally Semetin szakaszát ennek köszönhetően gyakorolta be.“ 

Carlberg két versenyt követően a Junior ERC bajnokság hatodik helyén áll, 27 ponttal elmaradva az éllovas Mille Johanssonttól.

Friss