back to top
2024. június 24. 14:25

KezdőlapERCHoppá! – Petter Solberg visszatér, ERC-futamon áll rajthoz!

Hoppá! – Petter Solberg visszatér, ERC-futamon áll rajthoz!

-

Fantasztikus hírt tett közzé Petter Solberg, a 2003-as rally világbajnok ugyanis rajthoz áll a svéd Skandináv Rallyn a család R5-ös Volkswagenjével.

Arra azért sokan számíthattak, hogy Oliver Solberg a tavalyi évhez hasonlóan idén is rajthoz áll a svéd Skandináv Rallyn, azonban a 22 éves versenyző helyett édesapja, a 2003-as világbajnok Petter jelentette be, hogy indul az ERC következő versenyén.

“Folyamatban van a visszatérés – kezdte közösségi oldalán Petter Solberg. – Nagyon izgatottan jelentem be, hogy a Polo R5 autónkkal rajthoz állok a következő hónapban megrendezendő Skandináv Rallyn. Hosszú idő, majdnem 5 év telt el utolsó normális versenyem óta, és az ERC pokoli bajnokság. Szóval nem nyerni megyek a versenyre, hanem mert ez a hazai versenyünk és szeretnénk jelenlétünkkel támogatni a versenyt. Rengeteg családtagunk és barátunk lesz a versenyen és a Monster Energy, a Pirelli és a Castrol is elkísér minket. Készen állunk egy nagy show-ra! Izgatottan várom első versenyen Jonas Anderssonnal!”

Petter Solberg tavaly a verseny Legenda kategóriájában indult egy Citroen C4 WRC-vel, ahol a mezőny eredményeit nem mérték. Az R5-ös Volkswagennel 2023-ban Oliver Solberg nyerni tudott a svéd Eb versenyen.

A Skandináv Rallyt június 13-15. között rendezik.

Friss