back to top
2024. június 21. 21:59

KezdőlapERCSolberg óriási csatában vezet a Skandináv Rallyn Paddon előtt péntek délben

Solberg óriási csatában vezet a Skandináv Rallyn Paddon előtt péntek délben

-

Oliver Solberg és Hayden Paddon diktálta a tempót a svéd Skandináv Rally péntek délelőtti szakaszain, melyek után a hazai versenyén szereplő skodás versenyző vezet. 

A svéd Skandináv Rally csütörtök esti szuperspeciál szakaszát még Hayden Paddon nyerte, azonban Oliver Solberg a pénteki első két szakaszon jelezte, hogy idén is szeretné megismételni tavalyi győzelmét hazai Eb-futamán. 

A svéd versenyző a második pénteki szakasz után 3.1 másodperccel vezetett is az új-zélandi Eb-címvédő előtt, aki azonban a következő két szakaszon válaszolni tudott Solbergnek, így a déli szervizelést a skodás versenyző csupán 1.4 másodperc előnnyel végezheti Hyundai-os riválisa előtt. 

A harmadik helyen Martins Sesks áll, azonban már kissé nagyobb, de egyáltalán nem ledolgozhatatlan hátránnyal 8.7 másodperccel Paddon mögött. 

A lett versenyzőnek azonban több üldözője is van, Frank Tore Larsen csak 1.1, Mikko Heikkila 2.3, Mads Ostberg 7.2, az Eb pontversenyének éllovasa, Mathieu Franceschi és Isak Reiersen 8.5 másodperccel követi. 

Nagy csatával indult a Skandináv Rally, Petter Solberg autója kigyulladt, McRae hatalmasat esett

A top 10 versenyző közé még Eyvind Brynildsen és Miko Marczyk tud a délelőtti szakaszok után beférni. 

A WRX-ben rekordbajnok Johan Kristoffersson a 11, míg a WRC-ben és WRX-ben is korábban vb címet szerző Petter Solberg a 19. helyről várhatja a folytatást. 

A mezőny egyetlen magyar párosa, Herczig Patrik és Varga Kristóf négy szakasz után a hatodik helyen áll a Junior ERC mezőnyében. 

A mezőny délután ismét teljesíti a mai szakaszokat. 

Erdemények

Friss