back to top
2024. június 21. 22:12

KezdőlapERCSolberg lassan növeli előnyét a Skandináv Rallyn

Solberg lassan növeli előnyét a Skandináv Rallyn

-

A Skandináv Rally második napjának első körében Oliver Solberg 10 másoperccel növelte előnyét Hayden Paddon előtt. 

3.3 másodperces előnnyel kezdte a napot Oliver Solberg, amit a kilences gyorsasági 12 kilométerén 1.8 másodperccel tudott növelni. Kettejük közé még beékelődött Francheschi  Larsen és Heikkila is. Sesks pocsékul kezdett, a Toyota kétszer is lefulladt féktávon, a többieknek pedig a csúszós pálya jelentett kihívást. Solberg este állított az autón és jobbnak is érezte.

A szombati második szakaszon ismét Solberg nyert, ezúttal 1.9-del a második Paddon előtt. Heikkila és Franceschi kapaszkodott, de nem tudta tartani a lépést. Ezen a gyorsaságin Petter Solberg járt pórul, a Volkswagen Polo makrancoskodott, így 51 másodperccel maradt el fiától.

Paddon
foto: @World / Red Bull Content Pool

Az első két szakaszhoz képest tetemes előnyt, 4.3 másodpercet autózott ki a 12-es gyorsaságin Oliver Solberg, de csak akkor tetemes ez az előny ha az előző szakaszokhoz viszonyítunk, mert 14.7 kilométeren ekkora különbség miatt Paddonnak nem kell szégyenkeznie. Heikkila és Francheschi tartotta a lépést Padonnal, Larsen viszont megforgott, fél percet veszített, ezzel kiesett a harmadik helyért folyó csatából, sőt a hetedik pozícióig csúszott vissza. Az ötödik helyre viszont Sesks lépett, a továbbra is lefulladó autóval megelőzte Ostberget, egy tized volt köztük a különbség.

A szombati első kör végére Solberg úgy gondolta, hogy szépen néz ki ha mind a négy gyorsaságit megnyeri, 1.3-mal verte Heikkilát és 2.6-tal Paddont. A szervizbe így 13.7 másodperces előnnyel ment, Paddon gyorsan el is ismerte, hogy nincs válasza Solberg tempójára, mert az alacsony tapadású részeken nem úgy működik a Hyundai, ahogy kellene.

Ostberg
foto: @World / Red Bull Content Pool

A dobogó harmadik helyéért folyó Heikkila-Francheschi csata ennél is szorosabb, a finn előnye 5.7 másodperc. Larsen még gyorsan visszakapaszkodott az ötödik helyre, de annyira nem volt nehéz dolga, mert Ostberg is és Sesks is elsősorban az autóval küzdött.

Az ERC Juniorban két svéd áll az élen, Mille Johansson vezet Calle Carlberg előtt, mivel az élen álló Patrik Hallberg balesetet szenvedett. Herczig Patrik és Varga Kristóf a 12. szakasz végén az ötödik helyen állt, előttük és mögöttük is messzebb vannak a versenytársak, így szabadabban autózhatnak az utolsó körben.

Herczig Patrik
foto: HRT Racing

Friss