back to top
2024. június 24. 14:23

KezdőlapERCHoltverseny az Európa-bajnokság élén a Skandináv Rally után

Holtverseny az Európa-bajnokság élén a Skandináv Rally után

-

Mathieu Franceschi a Skandináv Rally utolsó szakaszán kiesett, míg Hayden Paddon harmadik helyen zárt, így a bajnoki pontversenyben a francia versenyzőt beérte az új-zélandi címvédő.

A Skandináv Rallyt utolsó, Power Stage szakasza igen drámaira sikerült, miután a negyedik helyről borulás miatt kiesett az Eb pontverseny élén álló Mathieu Franceschi, míg a verseny második helyén álló Hayden Paddon defekt miatt egy helyet vesztett és a harmadik helyen ért célba.

Ez az eredmény is elég volt azonban Paddonnak, hogy pontszámban utolérje a nullázó Franceschit, így ketten holtversenyben vezetik az ERC-t három futam után.

Simone Tempestini ezúttal 10. helyen ért célba, így őrzi harmadik helyét, hátránya pedig csupán 16 pont.

Oliver Solberg azzal, hogy sorozatban másodszor is megnyerte a svéd versenyt a pontverseny negyedik helyén áll, éppen a Kanári-szigetek Rally győztesét, Yoann Bonatot megelőzve.

A Rally Hungaryn kieső Mikko Heikkila hétvégi második helyével Mads Ostberg mögött a hetedik helyen várhatja a július 5-7. között megrendezésre kerülő Észt Rallyt.

Oliver Solberg nyerte a Skandináv Rallyt, óriási fordulatok a Power Stage-en

Martins Sesks két nullázás után Svédországban az utolsó napon műszaki hibával küzdött, így pedig csupán hatodik lett, de sikerült megszereznie első idei pontjait.

A magyar versenyzők közül Csomós Mixi áll a legjobban, aki Jon Armstronggal azonos pontszámot szerezve a 10. helyet foglalja el.

A bajnokság állása

Friss