back to top
2024. június 26. 14:48

KezdőlapERCA Rally Hungary jutott Paddon eszébe a Skandináv Rally Power Stage szakaszán

A Rally Hungary jutott Paddon eszébe a Skandináv Rally Power Stage szakaszán

-

Hayden Paddon a svéd Skandináv Rally Power Stage szakaszán csakúgy, mint a Rally Hungaryn defektet szedett össze, ami miatt egy helyet vesztett és végül harmadik helyen ért célba. 

A Rally Hungaryn Hayden Paddon a második helyről kezdhette a Power Stage-et, azonban a záró szakaszon defektet szedett össze, ami után végül a negyedik helyet szerezte meg. 

Hasonló szituáció játszódott le a svéd Skandináv Rallyn is, ahol ugyancsak a második helyen állva indulhatott a záró gyorsaságin, ahol defektet szedett össze, ezúttal azonban csak egy pozíciót vesztett, mivel Mathieu Franceschi baleset miatt kiesett a Power Stage-en. 

“Nem úgy alakult számunkra a Skandináv Rally, ahogy szerettük volna, azonban annak örülhetünk, hogy sikerült dobogón zárni – mondta Hayden Paddon az ERC hivatalos oldalának a verseny után. – Igazi déjá vu érzésem volt a Power Stage céljában, mert ugyanaz történt, ami a Rally Hungaryn is. De ez a rallysport, néha nekünk van szerencsénk, máskor másnak.” 

Franceschi  kieséséről csak a célba érés után értesült az Európa-bajnoki címvédő. 

“Nem tudtuk, hogy kiesett Franceschi mielőtt célba értünk volna. Ez igazán szomorú Mathieu számára, mert nagyon jól vezetett. A kiesése azonban segített, hogy javítsunk a bajnoki pozíciónkon. A svéd Power Stage is jó példája annak, hogy egyetlen gyorsaságin is hatalmasat változhat a verseny állása.” 

Három verseny után Paddon és Franceschi egyformán 56 pontot szerezve áll a bajnokság élén. 

“Azt hiszem, most ismét újra kezdődik a bajnokság, miután beértük Franceschit a bajnokságban. A folytatásban némi szerencsét a mi oldalunkra kell állítani. Tanultunk a svéd versenyen is néhány dolgot. Jobb teljesítményre lesz szükségünk a folytatásban. Nagyon várom az Észt Rallyt, ahol 2022-ben és 2018-ban is indultam. Szeretnénk ezt a kis tapasztalatot kihasználni.” 

Friss