back to top
2024. július 06. 10:12

KezdőlapERCÉsztországba utazik az ERC mezőnye, két magyar párossal

Észtországba utazik az ERC mezőnye, két magyar párossal

-

Az Európa-bajnokság negyedik futamát a hét végén rendezik meg Észtországban, az ERC1-ben két pilóta holtversenyben áll az élen.

Legutóbb nyolc éve, 2016-ben rendeztek Európa-bajnoki futamot Észtországban, miután a verseny az elmúlt években a WRC programjában szerepelt. A versenyt Tartu és Otepää között rendezik meg, az ország délkeleti, Lettországhoz közelebb eső részén.

A július 5–7-én esedékes verseny a sorozat állása miatt is izgalmasnak ígérkezik, három futam után ugyanis az ERC1-ben Mathieu Franceschi (Skoda Fabia RS Rally2) és a címvédő Hayden Paddon (Hyundai i20 N Rally2) ugyanannyi megszerzett ponttal (56–56), holtversenyben áll az élen.

A legutóbbi Skandináv Rallyn a címvédés nehézségeivel küzdő Paddon megszerezte az első dobogós helyét, egy negyedik és egy hatodik hely után harmadikként ért célba, és ezen a hétvégén sem adná alább. Pláne, hogy neki van valamennyi tapasztalata Észtországból.

„2018-ban és 2022-ben is teljesítettem néhány szakaszt, így legalább van némi tapasztalatunk ott, szóval jónak kell lennie, versenyképesnek kell lennünk” – mondta a BRC Racing Team versenyzője az ERC holnapjának.

Ahogyan arról beszámoltunk, az Észt Rallyn nem indul Csomós Miklós és Nagy Attila, akik még a jövő heti Székesfehérvár Rallyt is kihagyják. A verseny 14 szakaszának teljesítésére 51 páros jelentkezett, köztük Herczig Patrik és Varga Kristóf, valamint Bertalan Márton és Paizs Róbert egyaránt Rally4-es Peugeot-val, az ERC Junior és ERC4-es mezőnyben indulva.

Friss