back to top
2024. július 08. 22:29

KezdőlapERCGryazin: Az ERC-mezőny sokkal gyorsabb most, mint régen

Gryazin: Az ERC-mezőny sokkal gyorsabb most, mint régen

-

Nikolay Gryazin elsősorban a Lett Rallyra fog tesztelni az Észt Rallyn, azonban jó eredményben is bízik, miközben tudja, hogy az ERC-mezőnyben jelenleg sok gyors versenyző van. 

Nikolay Gryazin 2018-ban még az ERC Junior bajnoki címét szerezte meg R5-ös Skodával azonban jelenleg már a WRC2-ben versenyez Citroennel. Az orosz-bolgár nemzetiségű, 26 éves pilóta sokkal jobb tempóra képes aszfaltos versenyeken, éppen ezért a Lett Rally előtt fontos, hogy tesztelni tudjon, amire nagyszerű lehetőség az Észt Rally Eb-futam. 

Gryazin bár szeretne jó eredményt elérni Észtországban, de jól tudja, hogy a jelenlegi ERC-mezőny jóval gyorsabb a korábbi évekhez képest. 

Észt Rally 2024 – Minden infó egy helyen

“Az Észt Rally nagy bátorságot és precíz vezetést kíván, merni kell oldal irányba ugratni a pályákon – mondta Gryazin az ERC hivatalos oldalának. – Amikor nagyon gyors versenyzők a riválisaid, az adrenalin foka is jóval magasabb. Szeretnénk nyerni, de jelenleg sokkal több a gyors versenyző az ERC-ben, mint a múltban. Ezen a versenyen egy tartalék navigátorral, Andris Malnieks-szel indulok, kíváncsian vagyok, hogy milyen lesz vele versenyezni. Az biztos, hogy az autónk képes lesz jó eredményre.” 

Friss